Снимка Туитър/WilfyГригор Димитров навлиза в страхотна форма.Единственият българин в тенис

...
Снимка Туитър/WilfyГригор Димитров навлиза в страхотна форма.Единственият българин в тенис
Коментари Харесай

Григор Димитров отново победи и стигна 1/4-финал в Сан Диего

Снимка Туитър/Wilfy

Григор Димитров навлиза в страхотна форма.

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров реализира една от най-лесните (ако не и най-лесната) победи в кариерата си, откакто съкруши за 56 минути с 6:1, 6:1 датчанина Аугуст Холмгрен по пътя си към четвъртфиналите в Сан Диего.

Топ ракетата ни трябваше да има много по-сериозно второ затруднение в дебютиращия в международния тур шампионат в лицето на 11-ия в света Феликс Оже-Алиасим, само че травма накара канадеца да се откаже единствено към 3 часа преди мача. Така се случи, че щастливият губещ от квалификациите Холмгрен получи неповторимата опция освен да прибере 9 000 евро от наградния фонд, само че и да поиграе против една от тенис звездите.

" Трябваше да се прегрупирам по допустимо най-бързия метод, само че се приготвих по същия метод за мача. Не би трябвало да подценяваш нито един противник и знаех, че би трябвало да се грижа само за моята страна на мрежата. Благодаря доста за поддръжката на почитателите, тъй като е доста прелестно да видиш по какъв начин публиката се завръща. Страхотно е, че феновете поддържат по подобен метод Аугуст, аз постоянно съм желал да отида в лицей и да съм част от подобен тим. Сериозната работа постоянно се отплаща и бих поискал на Аугуст да не не помни от кое място е тръгнал.

Аз съм доста горделив българин и постоянно съм благодарен, когато виждам родните знамена по трибуните. Човек в никакъв случай не знае по кое време опцията ще му се открие и постоянно би трябвало да е подготвен и да се любува на това, което прави - това е спринт, а не маратон. Аз към този момент 12 години съм експерт и не спирам да се веселя на играта ", сподели Григор.

Димитров съвсем прекара толкоз време в изявлението си след мача, колкото на корта, до момента в който той течеше, като продукцията му бе на забележително професионално равнище. Той въпреки всичко не загуби централизация в нито един миг, нищо че разликата в класите бе от разнообразни галактики.

Следващият противник на българина ще бъде Аслан Карацев, който по-рано отстрани петия в схемата Хуберт Хуркач и още веднъж ще се изправи против Гришо след четвъртфинала им на Australian Open, когато руснакът реализира поврат, въодушевен от травма в кръста на Димитров.

Иначе топ ракетата ни за пети път през сезона стига измежду последните осем на шампионат - до момента той го направи два пъти в Мелбърн (в подгряващата конкуренция и в тази от " Големия шлем " ), в Акапулко и в Женева. Григор обаче към момента няма класиране на полуфинали.

Първи сет

Григор стартира с двойна неточност и след това още един нерешителен начален удар, с цел да изпадне в обстановка 0-30, само че след това стартира да пласира сполучливо първото си подаване и въпреки всичко се опази от изправяне против точка за пробив. Геймът мина през дюс, само че тогава Димитров осъществя първия си форхенд уинър по правата, а по-късно и още един по оголената част от корта след добра серия от бекхенд-слайсове - 1:0. Именно подсечените удари със задната страна на ракетата се оказаха значима част от разиграванията в идващия гейм, а другояче сервисът на Холмгрен не се оказваше необикновен проблем за Гришо и той с нападателни ретури си заслужи троен брейк-бол. Великолепен минаващ бекхенд матира 901-вия в света от средата на корта за 2:0.

Прекрасният старт на българина продължи с гейм на нула за 3:0, като той заби и първия си ас. Холмгрен въпреки всичко направи форхенд-уинър в идващите минути и даже се самонадъха, като последва и директна точка от сервис за отразяване на следващия късмет за пробив, която бе приветствана бурно от забележителната му агитка по трибуните. Форхенд в мрежата на датчанина обаче стана причина за нов брейк и Григор поведе с 4:0. Добрите вести продължиха до края на сета и без да губи никакви непотребни старания и време Димитров завърши начинанието, наречено първи сет, въпреки въпреки всичко Холмгрен да се избави от " геврек " с един ас и два прелестни форхенда - 6:1 за 26 минути.

Втори сет

Топ ракетата ни стартира и втория сет по положителен метод, като неотложно стигна до три брейк-бола и се възползва още от първия с превъзходен минаващ форхенд в дъното на корта - 1:0. Зрителите приветстваха епизодичните проблясъци на Холмгрен, само че в тази ситуация разлика в класите беше даже меко казано, защото колежанинът в Сан Диего колкото да се справяше с ролята на спаринг сътрудник. Най-хубавото бе, че Григор не губеше централизация и се държеше професионално на корта, вършейки нужното за безметежно прекосяване към идната фаза.

Датчанинът въпреки всичко избави брейк-бол за 5:0 с прекрасен форхенд-уинър по диагонала, а след това даже зарадва приятелите си измежду публиката със извоюван гейм, с цел да избегне още веднъж позорен резултат. В последна сметка за единствено 56 минути Димитров завърши случката, предоставена му от уредниците, с 6:1, 6:1 и се класира на четвъртфиналите в Сан Диего, написа Sportal.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР