Снимка Стефан СавовНезапомнено топло време ни очаква на Нова година.Днес,

...
Снимка Стефан СавовНезапомнено топло време ни очаква на Нова година.Днес,
Коментари Харесай

Пролет до 18 градуса на Нова година, от 1 януари нахлува студ

Снимка Стефан Савов

Незапомнено топло време ни чака на Нова година.

Днес, 30 декември, ще продължи да духа до сдържан, в Източна България и северно от планините - и краткотрайно мощен югозападен вятър. Жълт код поради мощен вятър е разгласен в 18 области, в това число София град, София област, Перник, Кюстендил, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Хасково, Кърджали, Бургас, Варна, Добрич, Шумен, написа.

Ще се задържи доста по-топло от нормалното за края на декември. Преобладаващите минимални температури ще бъдат сред 5° и 10°, в местата предпазени от вятъра – сред 0° и 5°. Максималните температури ще бъдат сред 13° и 18°, още веднъж доста по-ниски в северозападните региони. Денят ще е най-вече безоблачен. Значителна ниска облачност ще има над северозападните региони, там ще се задържи безшумно.

Над планините ще доминира слънчево време. По-значителни нараствания на облачността ще има над южните скатове от Рило-Родопската област, където на обособени места ще превали дъжд. Югозападният вятър краткотрайно ще отслабне и ще е мощен до плевел. Топло за сезона време с оптималната температура на височина 1200 метра към 10°, на 2000 метра – към 2°.

Над Черноморието ще най-вече слънчево. Ще духа сдържан и краткотрайно мощен вятър от юг-югозапад. Максимални температури на въздуха: 15°-17°. Температурата на морската вода е 9°-11°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Атмосферното налягане е и ще се задържи по-ниско от междинното за декември.

Слънцето ще изгрее в 7:57 часа и ще залезе в 17:01 часа. Продължителността на деня е 9:03 часа.

Последният ден от 2020 година - утрешният 31 декември - ще е прохладен и топъл. Облачността ще се усили и след обяд и вечерта тук-там, основно в Югозападна България, ще превали дъжд.

В началото на новата година от северозапад за малко ще проникне леден въздух и температурите ще се намалят с 3-4 градуса. Облачността ще се раздра и ще намалее, над доста региони до най-вече слънчево.

В събота, 2 януари, вятърът ще се ориентира от изток, а в неделя, 3 януари, от югоизток, заран тук-там в низините и котловините ще е мъгливо. От запад облачността ще се усили, а по-късно денем и през нощта в Западна България ще има и превалявания от дъжд.

В понеделник, 4 януари, превалявания ще има на доста места в цялата страна. Ще остане относително топло.

Във вторник, 5 януари, преваляванията ще спрат, а облачността ще стартира да се раздира и понижава.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР