снимка ПрезидентствоВоенната авиация е гордостта на страната ни, там среден

...
снимка ПрезидентствоВоенната авиация е гордостта на страната ни, там среден
Коментари Харесай

Президентът: Военната авиация е гордостта на страната ни, там среден път няма

снимка Президентство

Военната авиация е гордостта на страната ни, там междинен път няма, съобщи през днешния ден президентът Румен Радев.

Днешната гала по връчване на дипломи и заграбване на първо офицерско и сержантско звание на випускниците от Висшето военновъздушно учебно заведение „ Георги Бенковски ” е знак на възтържествуване на справедливостта и здравия разсъдък и на одобряването на българската държавност, съобщи президентът и висш главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев в одобрение към Випуск 2021 " Георги Стойков Раковски " на Висшето военновъздушно учебно заведение (ВВВУ) " Георги Бенковски ", което бе възобновено през 2020 година

Държавният глава участва през днешния ден в Плевен на тържествения обред, оповестиха от прессекретариата на президента.

Военната авиация постоянно е била притежател на националните добродетели и гордостта на нацията, уточни президентът и добави, че няма по-голямо задоволство от превъзмогването на компликациите в името на висша цел, каквито са сигурността и въздушния суверенитет на Родината.

В Приветствието си Румен Радев посочи, че високият триумф на курсантите потвърждава, че авиационната Алма Матер на България е поела по пътя да се построи като център на авиационно познание, среда за развиване на нововъведения, която притегля способни младежи. Във ВВВУ десетилетия наред силата и дръзновението на младостта се срещат с опита и знанието на мъдростта, съобщи още президентът.

" Днес вие получавате вашите пагони и това е вашият късмет да реализирате своите упоритости. Но офицерските пагони са на първо място отговорност, тъй като през днешния ден вие се вричате на святата задача за гарантиране на въздушния суверенитет и сигурността на Родината. В тази задача може да имате триумф единствено в случай че работите на лимита на човешките благоприятни условия, тъй като във военната авиация междинен път няма ", обърна се към завършващите Румен Радев.

Пред курсантите президентът акцентира още, че тяхното потомство има достойнството и отговорността освен да модернизира военновъздушните сили и да трансформира системата на бойна подготовка и логистика, само че и да потвърди, че модернизацията на въоръжените сили не е еднократен акт по придобиване на нови оръжейни платформи, а комплициран развой на промяна, който може да бъде сполучлив единствено в случай че се реализира от готови и стимулирани офицери и експерти.

Убеден съм, че ще съумеете освен поради вашата безрезервност, само че и тъй като няма да забравите, че зад вас стои задължаващият образец на българските летци, уточни още президентът.

Днес 43 курсанти, обучавали се в 8 военни специализации през актуалната образователна година, получиха първо офицерско звание и дипломи. На церемонията президентът одобри почетния строй и връчи дипломата, пагоните и премията на първенеца на тазгодишния випуск лейтенант инж. Александър Недялков.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР