Снимка: Пресцентър НСПредседателят на Комисията по взаимодействието с неправителствените организации

...
Снимка: Пресцентър НСПредседателят на Комисията по взаимодействието с неправителствените организации
Коментари Харесай

Родителите на блъснатия моторист Боян искат строги наказания за такситата

Снимка: Пресцентър Народно събрание

Председателят на Комисията по взаимоотношението с неправителствените организации и жалбите на жителите в Народното събрание - Антон Кутев, дружно с Нели Петрова - член на комисията, се срещнаха с родителите на Боян, чийто мотор беше затрит от таксиметров водач, както и с представители на мотоклубове. 

Народните представители поеха ангажимент за подпомагане пред Столична община за удовлетворяването на настояванията, написа Канал3.бг.

Събралите се представители на разнообразни мото клубове в страната внесоха петиция с 2000 подписа в Комисията по взаимоотношение с неправителствените организации и жалбите на жителите в поддръжка на настояванията на родителите на 29-годишния Боян Митев, умрял при нелепата злополука. 

Те описаха, че Боян е бил затрит с мотора си от таксиметровия водач Данаил Нинов, направил нарушаване на пътя преди година. 

" В страната ни от дълго време думите отмъщение и правдивост са заменени от безгранична болежка и страдалчество. Ето за какво, ние, родителите и приятелите на Боян, желаеме да предприемем ограничения други родители и другари да не изпитат това, което изпитваме ние през днешния ден. С актуалната групова молба се обръщаме към Вас, в качеството Ви на ръководител на Комисия по взаимоотношение с неправителствените организации и жалбите на жителите, за подпомагане пред способените органи. Настояваме да бъде обезопасен секторът, където бе погубен нашият наследник ", написа в петицията, изпратена до ръководителя на комисията Антон Кутев. 

" Искаме по-строги критерии, както и следващ надзор при издаване на разрешителни за таксиметровите водачи "  добавиха родителите пред народните представители.

Боян Митев почина на бул. " Симеоновско шосе " в София след удар от такси, чийто водач правел забранен противоположен завой. Инцидентът стана през септември предходната година. Последваха митинги пред правосъдната палата, а водачът на таксито получи тригодишна присъда. 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР