Снимка: president.bgНе виждам реални доказателства за независимостта на прокуратурата, каза

...
Снимка: president.bgНе виждам реални доказателства за независимостта на прокуратурата, каза
Коментари Харесай

Иванка Иванова: Не виждам доказателства за независимостта на прокуратурата

Снимка: president.bg

" Не виждам действителни доказателства за независимостта на прокуратурата ", сподели пред БНР Иванка Иванова, юридически консултант на президента Румен Радев.

Тя добави, че от години  държавното обвиняване показва селективност в решенията  си по кое време да образува производства по разнообразни случаи, а  това е доказателство, че тя не е самостоятелна при практикуване на своите пълномощия . Тя дефинира това като фундаментален проблем:

" Думата селективност в прокуратурата беше упомената за първи път в отчет по Механизма за съдействие и инспекция на Европейската комисия. Това беше първо констатация от външно наблюдаване ".

По думите ѝ изборът на Иван Гешев за основен прокурор е радикализирал настроенията, тъй като за първи път сме видели митинги срещу този избор. 

В предаването " 12+4 " Иванова разяснява, че  един от най-драстичните образци за проблем с прокуратурата е цялостното неспазване на закона, тъкмо във връзка с отчетността по нейната активност:

" Има място, на което основният прокурор да показа своя доклад - това е Народното събрание ".

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР