Снимка ПРБГласът на Главния прокурор направи първа коментар за началото

...
Снимка ПРБГласът на Главния прокурор направи първа коментар за началото
Коментари Харесай

Сийка Милева: Учудени сме от това, защо Стоилов внася сигнала срещу Гешев едва сега

Снимка Прокуратура на Република България

Гласът на Главния прокурор направи първа коментар за началото на процедурата по премахване на Иван Гешев. Сийка Милева определи дейностите на правосъдния министър като политически.

Прокуратурата не е учудена, че служебният министър на правораздаването, изпълнявайки волята на служебния министър на Министерство на вътрешните работи - Бойко Рашков, внася предложение във Висш съдебен съвет за предварителното освобождение на основния прокурор Иван Гешев. Това заяви представителят на основния прокурор Сийка Милева.

 

Учудени сме от това, за какво Стоилов внася сигнала против Гешев едвам в този момент - дни преди да изтече мандатът на служебното държавно управление, разяснява Милева и дефинира обстановката като политически акт, целящ единствено политически дивиденти и пиар.

Според нея в предлагането се съдържат единствено политически, само че не и юридически причини, и то е без никаква конкретика.

По-рано през днешния ден правосъдният министър Янаки Стоилов заяви, че привиква Висш съдебен съвет поради сигнал срещу Иван Гешев. Пред публицисти той изясни, че преди два дни при него постъпила информация от министъра на вътрешните работи Бойко Рашков за позволени нарушавания от страна на основния прокурор.

В сигнала имало данни за дейности и бездействия на основния прокурор, които накърняват престижа на правосъдната власт, по тази причина и Стоилов предлага на правосъдния съвет да стартира процедура по освобождение на Гешев, написа plovdiv24.bg.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР