Снимка: Правителствена пресслужба Да се отчита стартовата позиция на икономиките

...
Снимка: Правителствена пресслужба Да се отчита стартовата позиция на икономиките
Коментари Харесай

Борисов пред Шарл Мишел: Да се отчита стартовата позиция на икономиките

Снимка: Правителствена пресслужба
Да се регистрира стартовата позиция на стопанските системи в Европейски Съюз. За това настоя министър председателят Бойко Борисов във видеоконферентен диалог с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел. Двамата разискаха Плана за възобновяване на Европа в отговор на рецесията, подбудена от COVID-19, и новия дълготраен бюджет на Европейски Съюз.

Темата ще бъде съществена за първото присъствено съвещание на водачите на Европейски Съюз в Брюксел след рестриктивните ограничения поради пандемията, което ще се организира на 17 и 18 юли в белгийската столица.

Европейски Съюз не се споразумя, отсрочи приемането на финансовите ограничения
По време на диалога българският министър-председател посочи, че предлагането на Европейката комисия от 27 май е извънредно уравновесено, като се има поради сериозните провокации поради пандемията от COVID-19.
Премиерът Борисов изрази вяра, че и предлагането на ръководителя на Европейския съвет за съвещанието на 17 и 18 юли ще бъде уравновесено и ще регистрира стартовата позиция на стопанските системи на всяка страна членка, както и силата им на реакция при рецесии.

" За България е значимо Кохезионната и Общата селскостопанска политика да бъдат непокътнати на равнищата на актуалното предложение ", безапелационен бе Борисов пред Шарл Мишел. Българският министър председател подсети, че обичайните бюджетни политики на Европейски Съюз са от основно значение за равнене на общоевропейските стандарти във всички страни членки и за повишение на конкурентоспособността.

По отношение на Многогодишната финансова рамка Борисов също регистрира като позитивно съответното финансиране по въпросите на миграцията и сигурността, което съответствува с  разбирането на премиера за основното значение на опазването на външните граници на Европейски Съюз.

Министър-председателят добави, че Фондът за обективен преход на Европейски Съюз е нужно да бъде по-гъвкав, с цел да отговори в оптималната степен на настоящите провокации пред страните членки. В този смисъл съгласно българския министър председател е добре да се намерения върху опцията Фондът да планува и средства за поощряване и насърчаване на мощности за зелена сила в райони, в които до момента не са съществували енергийни мощности. " Когато това се осъществя, повече райони ще имат опция да носят „ зелен “ позитив за стопанската система на Европейски Съюз ", означи министър председателят Борисов пред ръководителя на Европейския съвет.

По време на видеоконферентния диалог в детайли бе разисквано предлагането, което Шарл Мишел ще показа на водачите от Европейския съвет на присъственото съвещание в Брюксел в средата на юли, включващо обновен план на многогодишната финансова рамка и инструмента " Следващо потомство Европейски Съюз ".

Инструментът " Следващо потомство Европейски Съюз ", основан в отговор на провокациите в битката против COVID-19, се състои от три стълба: поддръжка на държавите-членки за вложения и реформи; усилване на стопанската система на Европейски Съюз посредством стимулиране на частните инвестиции; добиване на поучения от рецесията. Първият дирек включва в себе си Инструмента за възобновяване и резистентност и Фонда за обективен преход. Третият дирек планува укрепване на механизма за гражданска отбрана, основаване на нова стратегия " Здраве " за вложение в здравната система на Европейски Съюз и укрепване на програмата " Хоризонт Европа " в частта й за финансиране на научни проучвания.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР