Снимка: pixabayЗасега България, Унгария и Полша не са застрашени от

...
Снимка: pixabayЗасега България, Унгария и Полша не са застрашени от
Коментари Харесай

Ди Велт: Засега България не е застрашена от орязване на европари

Снимка: pixabay

Засега България, Унгария и Полша не са застрашени от орязване на европари.

Това излиза наяве от немското предложение за обвързване на изплащането на  евросредства  с върховенството на закона. В Екологичен потенциал са възмутени., пише , представен от dunavmost.com.

В ролята си на председател на  Европейски Съюз   Германия  направи компромисно предложение за обвързване на достъпа до  европари те с върховенството на закона, осведомиха в понеделник, 28 септември, организация ДПА и " Ройтерс ". На фона на това предложение " страни като Унгария, Полша и  България  засега нямат учредения да се опасяват от вероятно орязване на  евросредства та ", разяснява дн ес  германският " Ди Велт ". Според изданието, предлагането на немското председателство е много по-отслабен вариант на първичното предложение на Европейска комисия, направено това лято. Новото предложение предвижда " всяко решение за редуциране на  европари  да бъде предхождано от приемането на единодушие на равнище министри на страните членки. ".  " Ди Велт " прецизира, че единодушието си за това би трябвало да са дали най-малко 15 страни членки, чието население взето дружно би трябвало да съставлява минимум 65% от цялото население на  Европейски Съюз . Това е една прекомерно тромава и разточителна процедура, разяснява изданието.

" Малодушие и непоследователност "

Компромисното предложение на Берлин провокира отвращение в Европейския парламент, показва " Берлинер Цайтунг ". Според, в ес тника, евродепутати са го определили като знак за " безволие и непоследователност ". Цитиран е немският евродепутат Мориц Кьорнер от Свободните демократи, съгласно който с това свое предложение Берлин поема доста мек курс спрямо унгарския министър председател Виктор Орбан и шефа на полската " Право и правдивост " Ярослав Качински.

И " Ди Велт " написа още в заглавието си: " Германия  се огъва пред Полша и Унгария ". И припомня, че без постигането на компромис по механизма за върховенството на закона има заплаха да бъдат блокирани тематиките за бюджета на  Европейски Съюз  и за пакета с помощи на стойност 1,8 трилиони евро по отношение на пандемията. Полша и Унгария бяха оповестили, че ще поддържат решенията по двата въпроса единствено в случай че са задоволени от механизма за върховенството на закона. Двете страни считат, че всяка по-твърда процедура ще бъде ориентирана съответно против тях, показва изданието.

В края на тази седмица представители на страните-членки ще разискват по какъв начин да бъдат разпределяни помощите поради пандемията, от които се нуждаят незабавно най-много страните от Южна Европа. А без единодушието на Полша и Унгария изплащането на тези пари не може да стартира.  

Европейските пари и корупцията

Организации като " Прозрачност без граници " от дълго време бият паника, че в доста страни членки, включително  България , европейските пари потъват в корумпирани структури, без тези престъпления да бъдат пр ес ледвани правосъдно.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР