Снимка PixabayТретата вълна на епидемията от коронавирус в Хърватия завърши,

...
Снимка PixabayТретата вълна на епидемията от коронавирус в Хърватия завърши,
Коментари Харесай

В Хърватия се похвалиха с край на третата вълна на епидемията

Снимка Pixabay

Третата вълна на епидемията от ковид в Хърватия приключи, разгласи през днешния ден шефът на Хърватския институт за публично опазване на здравето Крунослав Цапак за осведомителния уебсайт " Индекс ".

" Кривата се пречупи, броят на новозаболелите понижава. Очакваме до дни да спадне и броят на приетите в болница и умрелите ", сподели Цапак, който по-късно публицистите попитаха свършила ли е епидемията.

" Епидемията не е свършила, свърши третата вълна, която може да има в опашката си известни вариации на броя на новозаболелите ", посочи той.Цапак сподели това във Вировитица, където участва на откриването на първия в Хърватия драйв-ин пункт за имунизация.

Хърватия си е сложила период до края на юни да употребява два милиона дози ваксина и че до тогава ще имунизира към 55 % от популацията. Цапак разгласи и засилена имунизация във всички хърватски области.

Хората, които са преболедували COVID-19 преди шест месеца, би трябвало да се имунизират единствено с една доза, тъй като изследванията са посочили, че втората доза няма резултат при тях, добави Българска телеграфна агенция.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР