снимка Pixabay Американсски учен направи откритие за историята на К19,

...
снимка Pixabay Американсски учен направи откритие за историята на К19,
Коментари Харесай

Американски учен откри: Някой е изтрил важна информация за К19

снимка Pixabay
Американсски академик направи изобретение за историята на К19, за което показа в научна публикация. Според него ранните последователности на генома на ковид, показани от китайски откривател, са били изтрити от споделена база данни, съобщи dnes.bg.

Джеси Блум, откривател от онкологичния център на Фред Хътчинсън в Сиатъл, разгласява публикация, в която твърди, че е разкрил, че генетичните последователности, взети от ранните случаи на ковид в Китай, са били изтрити от базата данни на Националния институт по опазване на здравето на Съединени американски щати.

Той съумя да възвърне файловете от Гугъл Cloud, с цел да откри, че  някои от ранните случаи в китайския град Ухан са генетично разнообразни от разновидностите, които в последна сметка се популяризират, с цел да причинят пандемията .

Блум споделя, че данните не хвърлят повече светлина върху това дали вирусът се е популяризирал естествено от животни върху хора, или дали е резултат от лабораторно приключване.

" Това изследване не дава никакви спомагателни съществени доказателства в изгода нито на естествената зооноза, нито на лабораторна злополука ", изяснява Блум пред CNN. " По-скоро демонстрира, че има спомагателни последователности от относително ранно огнище, които към момента са незнайни и в някои случаи  става дума за разновидности, които допускат, че евентуално са еволюционно по-стари от вируса, плъзнал на пазара за морски блага в Хуанан. "

В публикация за предпечат, оповестен на bioRxiv, Блум написа: " Възстановявам изтритите файлове от Гугъл Cloud и възвръщам частични последователности на  13 ранни епидемиологични вируса . Филогенетичният разбор на тези последователности в подтекста на деликатно коментирани съществуващи данни допуска, че последователностите на пазара на морски блага в Хуанан, които са във фокуса на взаимния отчет на СЗО и Китай, не са изцяло представителни за вирусите в Ухан при започване на епидемията.

" Вместо това родоначалникът на известни SARS-CoV-2 последователности евентуално съдържа три разновидности във връзка с вирусите от пазара, което го прави по-подобен на коронавирусите, които се срещат у прилепите.

Той продължава да обрисува последствията от своите проучвания в дълга нишка в Twitter.

" Първо,  фактът, че този набор от данни е заличен, би трябвало да ни накара да се съмняваме , че всички други подобаващи ранни последователности от Ухан са споделени. Вече знаем, че доста лаборатории в Китай са получили заповед да унищожат ранни проби ", написа още Блум.

" Второто главно значение е, че може да е допустимо да се получи спомагателна информация за ранното разпространяване на SARSCoV2 в Ухан, даже в случай че напъните за повече следствия на място са затруднени. “

Последователностите са отстранени през юни 2020 година по искане на китайския следовател, който в началото ги показа през март същата година, удостоверява NIH пред CNN. В изказването се споделя, че това е общоприета процедура.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР