Снимка: PexelsЗам.-министър на здравеопазването Жени Начева увери, че общопрактикуващите лекари

...
Снимка: PexelsЗам.-министър на здравеопазването Жени Начева увери, че общопрактикуващите лекари
Коментари Харесай

Зам.-министър увери: Личинте лекари ще получат допълнителните 1000 лева

Снимка: Pexels

Зам.-министър на опазването на здравето Жени Начева увери, че общопрактикуващите лекари ще получат спомагателните 1000 лв. за това, че са на пърна линия. Това ще стане във вторник, 15 декември.

Надзорният съвет на Националната здравноосигурителна каса единомислещо е решил, че средствата ще бъдат заплатени освен на общопрактикуващите лекари, само че и на медицинските и диагностичните центрове, които са сключили контракт с касата за работа с Сovid пациенти,  каза още заместник-министър Жени Начева.

Създадена е организация от Районните каси, а средствата ще бъдат подредени на 14 декември: 

„ 1000-та лв. ще бъдат за ноември и за декември месец в цялостен размер на всички общопрактикуващи лекари - почти 5000 души общопрактикуващи лекари и наети при тях лица, както и на всички медицински и диагностични центрове - на този стадий близо 40, които са сключили контракт за работа и лекуване на ковид пациенти. Ще бъдат подредени по сметките на изпълнителите в понеделник - за двата месеца, наблягам и ще си получат средствата действително във вторник “, изясни Начева. 

Тя сподели за Българското национално радио, че е обезпечена резистентност на тези заплащания и през идната година - до края на изключителната обстановка. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР