Снимка: PexelsЗа ужасно нападение в Демократична република Конго съобщават световните

...
Снимка: PexelsЗа ужасно нападение в Демократична република Конго съобщават световните
Коментари Харесай

В ДР Конго убиха посланика на Италия

Снимка: Pexels

За извънредно нахлуване в Демократична република Конго оповестяват международните медии. При офанзивата е погубен посланикът на Италия в африканската страна.

Конвоят с посланика е бил нападнат край град Гома. При нападението е умрял дипломат Лука Атанасио и карабинер, разкриха добре осведомени източници пред италианската организация.

Атанасио е умрял в болница, разясниха източниците.

Автомобилът с посланика е бил част от мироопазващата задача на Организация на обединените нации MONUSCO, в това число и началник на делегация на Европейски Съюз.

Министерството на външните работи на Италия удостовери за гибелта на Атанасио и карабинер.

" Ройтерс " осведоми, че конвоят е атакуван към 10,15 часа и е било част от опит за похищение.

Много въоръжени групи работят във и към народен парк Вирунга в източната част на страната по границата с Руанда и Уганда.

Агенция Франс Прес осведоми, базирайки се на върховен посланик, че посланикът е погубен по време на задача за определяне на обстоятелства в Източно Конго.

Атанасио е " умрял от получените пострадвания ", откакто ескорт на Световната стратегия по прехраната на Организация на обединените нации е бил обстрелван край Гома, добави източникът в Киншаса.

Други двама души са убити при нападението.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР