Наш експерт по международна сигурност изрази мнение за това, което

...
Наш експерт по международна сигурност изрази мнение за това, което
Коментари Харесай

Славчо Велков: Напрежението в Газа няма да спадне

Наш специалист по интернационална сигурност изрази мнение за това, което раздруса света през последното денонощие. 

Иранският президент Ебрахим Раиси почина при злополука с хеликоптер. Машината му се е разрушила в планински регион на страната и е изцяло изгоряла.

" Напрежението към този момент е налице и то освен в Близкия изток, а в интернационалното пространство. Такъв вид произшествия се проверяват доста дълго и доста точно. Вертолетите Bell са едни от най-сигурните, без значение, че са с по-стари системи. Това е събитие от доста огромен мащаб освен за Близкия изток, само че за световния свят. Става въпрос за доста огромна персона, един от изявените съперници на Израел ", разяснява специалистът по интернационална сигурност Славчо Велков в предаването " Денят ON AIR ".

Международният углавен съд излезе със заповед за арест на израелския министър председател Бенямин Нетаняху, на министъра на обраната Йоав Галант и на още трима души, ръководители от " Хамас ", за военни закононарушения и закононарушения срещу човечеството, в това число водене на война посредством апетит и закононарушения против спокойно население.

По думите на Велков това е знак, че интернационалното публично мнение се обръща и все по-трудно понася това, което назоваваме " закононарушения срещу човечеството " - няма да се разрешава на политици да подценен общоприети човешки правила.

На въпрос дали ще ескалира войната в Ивицата Газа, специалистът по интернационална сигурност отговори, че напрежението няма да спадне, само че не чака увеличение на спора сред Иран и Израел. Според Велков може да се стигне до ескалация на напрежението на руско-украинския фронт.

" Посещението на Путин в Китай, броени дни след полагането му на клетва като президент, разгласи стратегическо съглашение в региона на нуклеарната енергетика и автомобилостроенето. Разбраха се, че евразийското пространство към този момент няма да се развива и да зависи от съюзи като Европейски Съюз, нещата в световен проект в предстоящ интервал ще зависят от политиката на Китай и Русия ", сподели Велков пред Bulgaria ON AIR.

Той засегна и тематиката с изборите в Съединени американски щати. Според него Тръмп е в положение да повлияе на процесите във война, само че не трябва " да се заблуждаваме, че една персона като американския президент няма да организира и политика, която е ориентирана на открито ".

" Няма безвредни места в света ", приключи Велков, пише 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР