Снимка PexelsВластите на Южна Осетия възнамеряват ежегодно да увеличават бюджетната

...
Снимка PexelsВластите на Южна Осетия възнамеряват ежегодно да увеличават бюджетната
Коментари Харесай

Властите на Южна Осетия възнамеряват ежегодно да увеличават размера на облекчени заеми за бизнес

Снимка Pexels

Властите на Южна Осетия имат намерение годишно да усилват бюджетната поддръжка за дребния и междинния бизнес под формата на облекчени заеми с 5% годишно. Това заяви президентът на Южна Осетия Анатолий Бибилов в понеделник в посланието си до републиканския парламент и жителите на републиката, представен от finanz.ru.

„ През 2021 година бюджетът на Фонда за подкрепяне на концесионното кредитиране в Република Южна Осетия е избран на 49 милиона рубли, което е с 20 милиона повече от отпуснатото през 2020 година. Общо по време на работата на закона (от 2018 г.) са отпуснати заеми в размер на 76,5 милиона рубли. Възлагам на държавното управление да създаде стъпки, които ще усилят размера на заемите с най-малко 10 милиона рубли годишно “, сподели той.

Републиканският закон „ За концесионното кредитиране на дребния и междинен бизнес “ се ползва от 2018 година Според Бибилов идната сериозна стъпка в поддръжка на дребния бизнес в района би трябвало да бъде увеличение на горната граница на приходите до 20 милиона рубли за прекосяване към опростена данъчна система.

„ Възлагам на държавното управление да предприеме всички нужни ограничения по този въпрос и да ми рапортува за осъществяването на тази заповед преди края на настоящите шест месеца. Надяваме се, че тази мярка, ориентирана към понижаване на данъчната тежест върху дребния бизнес в републиката, както и улеснение и опростяване на данъчното облагане и счетоводството, ще се трансформира в още един тласък за развиването на дребния бизнес “, изясни президентът на републиката.

От 2018 година в Южна Осетия е в действие закон, съгласно който минимум 2% от каузи на личните доходи в бюджета на републиката се отпуска годишно за подкрепяне на дребния и междинния бизнес. По-рано началникът на отдела за поддръжка на дребния и междинен бизнес на Министерството на стопанската система на републиката Сослан Мамитов съобщи пред ТАСС, че за поддръжка на дребния и междинен бизнес през 2020 година са отпуснати общо 29,1 милиона рубли, което е с 3,3 милиона рубли повече от 2019 година. Общо 49 бизнес субекта получиха държавна поддръжка - заеми под 5% годишно, които бяха определени от специфична комисия от 149 претенденти. Повечето от плановете, получили бюджетна поддръжка през 2020 година, са в селскостопанския бранш - 33 плана, индустриалните - девет и седем плана са в бранша на услугите. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР