Снимка: PexelsВъвеждат ваксинационни паспорти през май в Европа. Т ще

...
Снимка: PexelsВъвеждат ваксинационни паспорти през май в Европа. Т ще
Коментари Харесай

Въвеждат ваксинационни паспорти през май в Европа

Снимка: Pexels

Въвеждат имунизационни паспорти през май в Европа. Т ще са за ваксинираните против COVID-19 поданици в Европейския съюз. Проектът за тях ще е подготвен към 17 март, заяви чешкият външен министър Томаш Петържичек, представен от ТАСС.

Паспортите ще съдържат данни за датите, на които са се ваксинирали притежателите им, типа на имунизациите и направените проби за ковид.

Документите ще са цифрови и ще се съхраняват в смарт телефоните. Специални устройства ще ги разчитат за секунди, когато паспортите се изискват. Израел към този момент е въвел система на цифрови " зелени паспорти ” - аналог на тези в Европа.

Италия ще създава съветската ваксина " Спутник V ”, откакто бе подписан контракт сред Руския фонд за директни вложения и основаната в Лугано фармацевтична компания " Адиен ”, съобщи Ройтерс.

Стартът е през юни и се чакат да се произведат 10 милиона дози. Според Франс прес Русия остро разкритикува изявление на представител на Европейската организация за медикаментите (ЕАЛ), сравнил незабавното разрешаване на " Спутник V ” от някои европейски страни с " съветска рулетка ”.

Въпросната съветска ваксина е на 4-о място в света по брой страни и територии, които я употребяват. Вижте по какъв начин се разпределят имунизациите по този индикатор в инфографиката на Graphic news.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР