Снимка PexelsТалибаните, които завзеха властта в Афганистан, обещават да обявят

...
Снимка PexelsТалибаните, които завзеха властта в Афганистан, обещават да обявят
Коментари Харесай

Скоро талибаните в Афганистан ще обявят новото правителство

Снимка Pexels

Талибаните, които завзеха властта в Афганистан, дават обещание да разгласят състава на новото държавно управление на страната в близко бъдеще, оповестява ТАСС, базирайки се на локалният ефирен канал " Tolo News ". 

" Ние сме в стеснен контакт с водещи афганистански политици, имаме много потребен разговор. Можем да уверим, че новото държавно управление ще бъде оповестено в близко бъдеще ", цитира телевизионният канал формалния представител на придвижването Забихула Муджахид.

В събота членовете на Афганистанския координационен съвет за кротичък преход на властта организираха първите публични диалози с радикални водачи в Кабул, предава bgonair.bg.

По -рано Муджахид осведоми за желанието на талибаните да образуват държавна и политическа система, " която ще отговори на стремежите на афганистанския народ ".  Както той акцентира, новият орган ще би трябвало да дефинира по какъв начин дамите ще вземат участие в публичния живот.

Координационният съвет за спокойно прекачване на властта беше основан от ръководителя на Върховния съвет за национално помиряване Абдула Абдула, някогашния президент Хамид Карзай и водача на Ислямската партия Гюлбедин Хекматиар, откакто талибанските бойци влязоха в Кабул без пердах на 15 август и откриха цялостен надзор над столицата.

Афганистанският президент Ашраф Гани съобщи, че напуща страната, с цел да предотврати кръвопролития. Вицепрезидентът на републиката Амрула Салех съобщи, че в отсъствието на президента, че той става краткотрайно изпълняващ длъжността, съгласно конституцията и прикани за въоръжена опозиция против талибаните.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР