Снимка: PexelsСпешни промени в законодателството преди началото на новата учебна

...
Снимка: PexelsСпешни промени в законодателството преди началото на новата учебна
Коментари Харесай

Маските в класните стаи няма да са задължителни

Снимка: Pexels

Спешни промени в законодателството преди началото на новата образователна година. Целта е да се регламентира опцията за образование в електронна среда.

Учениците ще влязат в класните стаи на 15-ти септември. В утринния блок на Българска национална телевизия министърът на образованието заяви, че се разискват два разновидността за реакция по време на образователната година.

Около 1400 възпитаници ще прекрачат прага на столичното 125-то учебно заведение на 15-ти септември. Заради епидемията ще има нова организация на образователния развой.

" Различните випуски стартират по друго време началото на образователния ден. Като първата цел е да няма скупчване на входа на учебното заведение от доста деца ", сподели Венелина Николова - шеф на 125 СУ " Боян Пенев ".

За да се избегнат срещите на доста възпитаници в коридорите, другите класове ще имат разнообразни междучасия. Учениците няма да обикалят кабинетите. Те ще се трансфорат в класни стаи.

" Учителят ще влиза при тях. Всяко дете ще си стои на своето работно място. Няма да се реалокира ", сподели Венелина Николова - шеф на 125 СУ " Боян Пенев ".

В взаимозависимост от броя на инфектираните в дадена област ще се взема решение дали учебните заведения там да преминат на електронно образование.

" Както и в случай че има едно дете в класа, надлежно пък паралелката ще излиза под карантина ", сподели Вълчев.

Не е ясно по какъв начин един преподавател ще може да преподава на клас под карантина и да влезе в час при паралелка, която е в учебното заведение.

" Учителят, в случай че разполага с преносим компютър, може в един клас да влезе присъствено, а другия час да го кара отдалечено през своя преносим компютър. Но за жалост ние нямаме обезпечени средства за компютри самостоятелни на всеки преподавател ", сподели Венелина Николова - шеф на 125 СУ " Боян Пенев ".

Средства за нови компютри и пречистватели на въздуха ще бъдат обезпечени сподели министърът на обрзованието. По преценка на родителите деца с хронични болести ще могат да учат единствено отдалечено.

" Често пъти родителите не съумяват да слагат тези граници, които учителите през своите педагогичен опит и дееспособност съумяват да наложат ", сподели психологът Младен Владимиров.

Маските в класните стаи няма да са наложителни.

" Но в общите пространства, където се смесват деца от разнообразни паралелки в сходство с тази тактика, която избрахме за невзаимодействие сред паралелките, ще бъде наложително носенето на маски ", сподели министърът на образованието и науката.

Обсъжда се опцията проучвания за детска градина да се изискват единствено от децата, които постъпват за първи път. Всички възпитаници ще би трябвало да показват резултат от профилактичен обзор и здравен картон в учебното заведение. Вероятно срокът за това ще бъде продължен.

" Няма потребност да става в границите на седмица. Спокойно можем да удъжлим този интервал до месец. А в случай че всички те за една седмица би трябвало да минат и през персоналните си лекари и по-късно да показват тези документи на доктор или сестра в учебно заведение, това ще сътвори скупчване ", сподели основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.

В учебните заведения и детските градини би трябвало да има непоколебим утринен филтър, сподели Кунчев. А шефовете разчитат на отговорността на родителите.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР