Снимка PexelsПредвид разрастването на пандемията от КОВИД-19 се очаква френското

...
Снимка PexelsПредвид разрастването на пандемията от КОВИД-19 се очаква френското
Коментари Харесай

И Париж се готви на свой ред да затвори баровете си

Снимка Pexels

Предвид разрастването на пандемията от КОВИД-19 се чака френското държавно управление да затвори от другата седмица редица питейни заведения в Париж, до момента в който заведенията за хранене може да избегнат затваряне, прилагайки засилени санитарни ограничения, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция. 

Последни данни за страната сочат, че епидемията не отслабва - подложен е връх с близо 17 000 позитивни теста за денонощие. Влошава се ситуацията в парижкия район, в който наподобява ще бъде оповестена " оптималната паника " също като в Екс ан Прованс, Марсилия и отвъдморската територия Гваделупа от края на септември.

В четвъртък здравният министър Оливие Веран даде " пролонгация " на парижките кафенета и сподели, че ще изчака последното нарастване на инфектираните. Оттогава обаче усъвършенстване няма.

Изострянето на обстановката личи и в предизвестието, отправено от болничната администрация в Париж до нейния отдел " Човешки запаси ", съгласно което поради КОВИД-19 може да бъдат спрени отпуските на личния състав за празника Вси светии, обичайни за втората половина от октомври.

От една седмица към този момент има разпоредба питейните заведения в Париж да затварят в 22.00 ч. Ресторантите още се надяват да избегнат това ограничаване и предложиха в подмяна засилен хигиеничен надзор - да мерят на входа температурата на клиентите, да събират данните им и да лимитират броя на сътрапезниците до осем души. До на следващия ден се чака Висшият съвет за публично опазване на здравето да се произнесе по въпроса.

Правителството насочи сигнал, че ще се вслуша в мнението на Съвета. Ако министрите одобрят оферти протокол, заведенията за хранене ще може да останат " напълно или отчасти " отворени, даже в зоните с оповестена " оптималната паника " - значи още веднъж да отворят порти в Екс ан Прованс и Марсилия.

Не може заведенията да се третират по друг метод, защото от понеделник Париж и Марсилия ще се озоват в една и съща зона на риск, показва държавен източник.

Освен Париж и други огромни градове като Лил, Лион, Гренобъл и Тулуза може също скоро да влязат в " алената зона " на заплаха и питейните заведения там да бъдат затворени.

Това е нов тежък удар за бранша, към този момент дестабилизиран от пандемията. Според главната работодателска организация в сектора - Съюза на хотелиерските занаяти и промишлености (Union des Metiers et des Industries de l`Hoteller - UMIH), към 15 на 100 от общо 220 000 заведения във Франция - кафета, питейни заведения, хотели, заведения за хранене, нощни заведения и други, може да затворят порти в околните месеци, а 220 000 до 250 000 техни чиновници да останат без работа, прибавя Агенция Франс Прес.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР