Снимка: PexelsПравителството на Румъния одобри днес постановление, което регламентира извършването

...
Снимка: PexelsПравителството на Румъния одобри днес постановление, което регламентира извършването
Коментари Харесай

В Румъния започват да ваксинират по домовете

Снимка: Pexels

Правителството на Румъния утвърди през днешния ден разпореждане, което регламентира осъществяването на имунизация против COVID-19 от персоналните лекари в домовете на искащите да се ваксинират, както и в профилираните амбулатории на лечебните заведения, оповестява Аджерпрес.

Според нормативния акт цената за активността по слагане на ваксина от фамилния доктор в жилището на съответното лице, одобрена като имунизационна услуга в Националния електронен указател на имунизацията според цялостната имунизационна скица, ще бъде 60 леи (12 евро) на доза.

Нормативният акт регламентира също по този начин осъществяването на имунизации в профилираните амбулатории на клиниките и лечебните заведения, като цената там ще бъде 40 леи (8 евро) на имунизация.

Тарифите включват и здравна консултация, както и наблюдаване и съобщаване за възможни странични реакции.

" Създадохме законова рамка, тъй че забележителен брой хора да могат да бъдат ваксинирани от фамилните лекари по домовете си. Това е мярка, която има за цел да подтиква имунизацията ию отбраната главно на възрастните хора, които са неподвижни или мъчно преносими. За имунизацията по домовете увеличихме цената с 50 % до 60 леи на имунизация по отношение на 40 леи, колкото е в кабинета. Разликата е предопределена да покрие разноските за пътешестване ", съобщи здравният министър Йоана Михаила.

По-рано тази година държавното управление усили от 30 на 40 леи сумата, която фамилните лекари получават за всяко имунизирано лице.
Михаила добави, че пациентите с хронични заболявания пък ще могат да се имунизират в профилираните амбулатории, " точно с цел да защитим по-добре тези лица, за които съществува максимален риск да се разболеят и да развият затруднения при положение на заразяване със SARS-CoV-2 ".

До през вчерашния ден в Румъния са сложени 9 694 090 дози ваксина на 5 197 165 души, от които 5 075 202 са получили цялостната имунизационна скица. 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР