Снимка PexelsПо-дълъг срок. Великобритания прие искането на Европейския съюз да

...
Снимка PexelsПо-дълъг срок. Великобритания прие искането на Европейския съюз да
Коментари Харесай

Великобритания даде над 2 месеца на ЕС за ратифициране след Брекзит

Снимка Pexels

По-дълъг период. Англия одобри настояването на Европейския съюз да бъде отсрочена ратификацията на комерсиалното съглашение за връзките им след Брекзит до 30 април, разгласи държавният министър Майкъл Гоув, представен от Ройтерс.

По-рано този месец Европейски Съюз изиска от Англия в допълнение време за одобрение на съглашението посредством удължение до 30 април на краткотрайното използване на договорката, с цел да се подсигурява, че тя ще бъде преведена на всичките 24 езика в блока за задачите на парламентарното разглеждане, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Гоув написа до заместник-председателя на Европейската комисия Марош Шефчович следното: Мога да потвърдя, че Обединеното кралство се съгласява датата, на която краткотрайното използване ще спре, да бъде удължена до 30 април 2021 година. Той добавя, че Англия чака да няма повече закъснения.

Днес се разбрахме да удължим до 30 април крайния период, до който Европейски Съюз да ратифицира съглашението, удостовери представител на английското държавно управление, представен от Агенция Франс Прес.

Задълбоченото изследване на текста от 1250 страници в Европейския парламент стартира в средата на януари. Евродепутатите се надяват да го гласоподават през март.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР