Снимка PexelsОт 15 януари португалците са във втора национална карантина.От

...
Снимка PexelsОт 15 януари португалците са във втора национална карантина.От
Коментари Харесай

Португалия затяга мерките. Затваря се за 15 дни

Снимка Pexels

От 15 януари португалците са във втора национална карантина.

От на следващия ден се затваря и сухопътната граница с Испания.

Мярката няма да се ползва единствено при изключителни аргументи за пътешестване

Португалия, която минава през интервал на фрапантно увеличение на случаите на болест с ковид, лимитира напредванията зад граница на жителите си в продължение на 15 дни, съобщи Франс прес.

Новината бе обявена от португалския вътрешен министър Едуарду Кабрита. Той разясни, че рестрикциите върху пътуванията в идващите 15 дни ще са за отбрана на жителите и за понижаване на разпространяването на болестта, добавя Ройтерс. Франс прес показва, че министърът е споделил това в Народното събрание, където е защитил позицията на държавното управление за продължение на изключителната епидемиологична обстановка в Португалия, считано от неделя до 14 февруари.

Мярката за ограничение на пътуванията касае пътуванията по въздух, по суша или по море. Тя няма да се ползва единствено при изключителни аргументи за пътешестване. Същевременно бразилското издание " Фоля ду Сао Пауло " показва, че от тази нощ в среднощ португалските управляващи стопират всички полети от и за Бразилия.

От на следващия ден се затваря и сухопътната граница с Испания, добавя ДПА. Мярката е за две седмици и границата ще може да се прекосява единствено при незабавни обстановки, разясни вътрешният министър на Португалия. По дългата 1200-километра граница се вкарват още веднъж и граничните инспекции, прибавя Ройтерс. Границата сред Португалия и Испания към този момент беше затворена предходната пролет по време на първата коронавирусна вълна. Тя беше дефинитивно отворена на 1 юли след внезапен спад в случаите на болест, добавя ДПА.

Премиерът на Португалия Антониу Коща сподели, че обстановката в страната се е влошила частично, тъй като държавното управление е разхлабило ограничаващите ограничения сред Коледа и края на годината и в този момент страната се пробва да се оправи с новия вид на вируса, открит първо във Англия. Парламентът на Португалия гласоподава за продължение на новата национална карантина в страната до минимум 14 февруари, показва още Ройтерс.

Днес Португалия записва 16 432 нови случая на болест с ковид за денонощие и 303 умряли от Ковид-19 за 24 часа. Това са два антирекорда. От началото на пандемията умрелите са над 11 608, като през последните две седмици жертвите на COVID-19 са над 3000, предадоха международните организации.

От 15 януари португалците са във втора национална карантина. Според данните на Франс прес Португалия е страната в света, която е съобщила през последните две седмици за максимален брой на болести и на смъртни случаи от COVID-19 спрямо броя на популацията й. По този индикатор тя е изпреварена единствено от анклава Гибралтар. От началото на пандемията в Португалия са регистрирани 685 383 случая на болест.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР