Снимка PexelsОще една ваксина излиза на пазара. До март Русия

...
Снимка PexelsОще една ваксина излиза на пазара. До март Русия
Коментари Харесай

Нова ваксина срещу Ковид на пазара до март - третата за Русия

Снимка Pexels

Още една ваксина излиза на пазара. До март Русия ще пусне в приложимост и трета ваксина против ковид. Тя е създадена от съветския Федералния теоретичен център за проучвания и разработка на имунобиологични препарати “Чумаков ”, може да влезе в гражданско обращение през март, съобщи шефът на развойния център Константин Чернов в ефира на канала Русия 1. Тя ще е третата, създадена в Русия, след „ Спутник V ” на центъра „ Гамалея “ и „ ЕпиВакКорона “ на „ Вектор “, написа.

" Нашата евентуално би трябвало да я изчакаме измежду гражданското население към март “, изясни той за имунизацията на „ Чумаков “.

Сега центърът приключва втория стадий от клиничните изпитвания - успеваемостта й се тества върху доброволци. Чернов изрази вярата, че новото лекарство ще бъде най-сложното в съпоставяне досегашните.

" Във вируса към този момент са открити повече от 50 разнообразни протеини. Когато представим на организма целия набор от всичко, което е там, чакаме, че нашата отбрана ще бъде по-всеобхватна, по-комплексна ", сподели той.

Създадената в Центъра “Чумаков ” ваксина е целновирионна, тя употребява инактивирания вирус SARS-CoV-2, т.е. особено обработен, тъй че да е изгубил инфекциозните си свойства, само че да резервира дарба да провокира имунен отговор.

Сега в Русия върви имунизация с две ваксини - „ Спутник V ", създадена от Националния проучвателен център по епидемиология и микробиология “Н.Ф. Гамалея ”, и " EпиВакКорона " от новосибирския център " Вектор ". Освен това в Русия се създават още няколко медикаменти.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР