Снимка PexelsОколо 600 американски войници участват в съвместните военни учения

...
Снимка PexelsОколо 600 американски войници участват в съвместните военни учения
Коментари Харесай

САЩ и Египет провеждат съвместни военни учения

Снимка Pexels

Около 600 американски бойци вземат участие в взаимните военни учения в Египет от 2 до 17 септември с кодово име Bright Star 2021. Това заяви Централното командване на въоръжените сили на Съединени американски щати (CENTCOM), написа. 

" Те са продължение на сполучливото обучение Bright Star 2018 и тази година към 600 военнослужещи от Съединени американски щати вземат участие в тях ", се споделя в известието. Също по този начин се акцентира, че маневрите " се основават на стратегическите връзки за сигурност сред Съединени американски щати и Египет, които играят водеща роля в районната сигурност и напъните за битка с разпространяването на екстремизма и тероризма ".

Според египетския информативен портал Sada al-Balad актуалните учения в началото са били планувани да се проведат преди година, само че са отсрочени заради пандемията от ковид.

Според египетските въоръжени сили тази година 21 страни вземат участие в многонационалните учения в най -голямата в района военна база, кръстена на Мохамед Нагиб, ситуирана западно от град Александрия.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР