Снимка PexelsОколо 12 500 души са били евакуирани от Афганистан

...
Снимка PexelsОколо 12 500 души са били евакуирани от Афганистан
Коментари Харесай

САЩ обявиха: 105 000 евакуирани от Афганистан от средата на август

Снимка Pexels

Около 12 500 души са били евакуирани от Афганистан през вчерашния ден, което усили броя на евакуираните на фона на завладяването на Кабул от талибаните до почти 105 000 души от 14 август, заяви Белият дом, представен от " Ройтерс ".

Подновените старания за евакуация се ускориха ден преди радикалните ислямисти да влязат в афганистанската столица на 15 август. От края на юли към 110 600 са евакуирани, прецизираха от Белия дом.

Евакуациите се възобновиха, откакто два гърмежа убиха десетки хора, в това число 13 американски бойци, пред портите на летище Кабул в четвъртък вечерта, като войските бяха нащрек за нови вероятни офанзиви.

Около 5000 от 12 500 души, евакуирани в четвъртък, са били издигнати с въздух същата нощ, съгласно данните на Белия дом.

Американските военни сили, които охраняват летището в Кабул, би трябвало да се изтеглят до крайния период от 31 август, избран от президента на Съединени американски щати Джо Байдън, оставяйки вакуум.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР