Снимка PexelsНяколко жертви при взрив в Сирия.Експлозия на противопехотна мина

...
Снимка PexelsНяколко жертви при взрив в Сирия.Експлозия на противопехотна мина
Коментари Харесай

Взрив на мина в Сирия уби 7 души, сред тях и дете

Снимка Pexels

Няколко жертви при гърмеж в Сирия.

Експлозия на противопехотна мина умъртви 7 души, в това число едно дете, в провинция Хомс в централна Сирия, заяви боен наблюдаващ.

Тя е избухнала, когато автомобил със 7 души на борда е прекосявал през необитаем път край историческия град Палмира, заяви основаният във Англия Сирийски наблюдаващ за правата на индивида, съобщи БГНЕС.

" Тя унищожи автомобила и умъртви всички пасажери в него, измежду които две дами, едно дете и четирима мъже ", съобщи наблюдаващият, който разчита на мрежа от източници в Сирия.

Експлозиви, оставени в полета, по пътища или даже в здания от всички страни в продължаващия към този момент десетилетие спор в Сирия, са ранили хиляди цивилни и са умъртвили стотици други.

Миналата година Мониторингът на противопехотните мини и касетъчните муниции записва 182 жертви в Сирия, основно от останки от касетъчни муниции. Тази цифра съставлява съвсем половината от 360-те жертви на касетъчни муниции, документирани в целия свят през 2020 година, по данни на организацията за наблюдаване.

Тя е записала общо 4099 жертви на касетъчни муниции в Сирия, в това число 2 102 жертви при набези и 1 997 жертви от останки от касетъчни муниции.

В цяла Сирия се счита, че всяка трета обитаема общественост е инфектирана с взривни муниции, съобщи Организация на обединените нации през март. Всеки втори човек е изложен на риск от замърсяване с взривни субстанции, се споделя още в отчета.

Войната в Сирия е лишила живота на близо половин милион души и е довела до разселването на милиони, откогато стартира с бруталното потушаване на антиправителствените митинги през 2011 година.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР