Снимка PexelsМинистърът на здравеопазването на обяви в сряда множество нови мерки за

Снимка PexelsМинистърът на здравеопазването на обяви в сряда множество нови мерки за ...

Франция с мерки след скок на заболелите.Снимка Pexels

Министърът на здравеопазването на обяви в сряда множество нови мерки за борба с COVID-19, наложителни заради ръста на заболели, предаде Анадолската агенция.

"Цялостната ситуация продължава да се влошава. Ако не вземем мерки бързо, рискуваме да достигнем критични прагове в някои региони", каза Оливие Веран в седмичния си брифинг за коронавирус.

В южната част ще бъдат въведени редица нови здравни мерки, сред които основно създаването на три нови зони в страната: зони за тревога, зони за предупреждение и максимални зони за предупреждение.

Бордо, Лион, Ница, Тулуза, Сент Етиен, Гренобъл, Монпелие, Рен и Руан, Лил и столицата Париж са под засилено наблюдение.

Вече са ограничени събиранията до не повече от 10 души, а баровете ще затварят в 22:00 часа от понеделник. Залите ще бъдат затворени.

Последните данни на Министерството на здравеопазването показват 481 141 случая на инфекция в страната, което е увеличение с 13 072 през последните 24 часа. Понастоящем броят на починалите във Франция е 31 459 с 43 нови смъртни случая от вторник.

Хоспитализациите са се удвоили през седмицата и сега са 4 244, като 675 от тези пациенти са в реанимация.

 

news.bg

Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на [email protected]. Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на и вижте още в -  .

Прочети тук -

Източник: petel.bg