Снимка: PexelsФренският сериен убиец Мишел Фурнире, почина на 79 години

...
Снимка: PexelsФренският сериен убиец Мишел Фурнире, почина на 79 години
Коментари Харесай

Френски сериен убиец, известен като Чудовището на Ардените, почина на 79 години

Снимка: Pexels

Френският сериен палач Мишел Фурнире, умря на 79 години в болница. Той е нападал в продължение на минимум 15 години млади дами във Франция и Белгия.

Фурнире бе прочут с прозвището " Чудовището от Ардените ". Той беше наказан през 2008 година дружно с някогашната си брачна половинка Моник Оливие на пожизнен затвор за убийството на седем души.

Между 1987 и 2003 година Фурнире отвлича, изнасилва и убива благодарение на Оливие няколко девойки и дами. Жертвите неведнъж са избирани, тъй като изглеждали девствени. Двойката е задържана през 2003 година в Белгия, когато 13-годишно момиче, отвлечено от тях, съумява да се измъкне от микробуса, в който било държано, и уведомява полицията.

През 2018 година Фурнире получи още една доживотна присъда за друго ликвидиране. Миналата година той признал за убийството на изчезнало момиче, чийто случай бил останал неуреден.

През ноември Фурнире за малко постъпи в болница, откакто припадна в затворническата си килия. През последните месеци изключително се е влошило неврологичното му положение.

По-рано през днешния ден френското министерство на правораздаването удостовери, че неотдавна Фурнире е бил откаран за лекуване в парижката болница " Питие Салпетриер ".

В. " Паризиен " заяви, че серийният палач е имал Алцхаймер и сърдечни проблеми наред с други болести.

По време на делото против Фурнире през 2008 година прокурорът назова него и някогашната му брачна половинка " невъзмутими и страшни серийни убийци от тип, какъвто Франция в никакъв случай не е виждала ".

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР