Снимка: PexelsФренски лекари изразиха безпокойство, че учениците трябва да се

...
Снимка: PexelsФренски лекари изразиха безпокойство, че учениците трябва да се
Коментари Харесай

Френски лекари обезпокоени заради началото на учебната година

Снимка: Pexels

Френски лекари показаха безпокойствие, че учениците би трябвало да се върнат в учебните заведения през тази седмица, до момента в който в същото време продължава увеличението на записаните случаи на заразяване с новия ковид, заяви ДПА.

" Правилата, планувани за началото на образователната година от 1 септември, не пазят нито личния състав, нито учениците и техните фамилии ", декларират лекарите в намерено писмо, оповестено в неделния брой на ежедневника " Паризиен ".

Медиците приканват за наложително носене на маска от всеки на възраст над шест години, като допълват, че откритите ограничения не са задоволителни да спрат актуалното повишаване на случаите.

Дванайсет милиона възпитаници би трябвало да се върнат в учебно заведение във вторник, някои от тях след доста месеци вкъщи, съобщи Българска телеграфна агенция.

В изявление за " Журнал дю Диманш " министърът на образованието Жан-Мишел Бланкер отбрани актуалните ограничения, които включват носене на маска от лицата на възраст над 11 години.

Друг противоречив въпрос е какъв брой възпитаници би трябвало да бъдат инфектирани, преди обещано учебно заведение да бъде затворено. Бланкер сподели, че прагът ще бъде избран от локалните здравни управляващи, като мощно наранени райони като Марсилия или Париж могат да вкарат по-строги ограничения.

От петък управляващите оповестяват за " експоненциално " увеличение на инфектираните със 7 хиляди случая в границите на 24 часа.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР