Снимка PexelsЕвропейският парламент ще гласува днес резолюция за състоянието на

...
Снимка PexelsЕвропейският парламент ще гласува днес резолюция за състоянието на
Коментари Харесай

ЕП гласува резолюцията за България

Снимка Pexels

Европейският парламент ще гласоподава през днешния ден резолюция за положението на правовата страна и главните права в България. В настрана гласоподаване ще бъде решено дали към оферти в началото текст да бъдат импортирани промени.

Възможностите са Екологичен потенциал да одобри резолюцията без промени; да я отхвърли; да поддържа всички или някои от препоръчаните промени. Проектът на резолюцията бе направен от ръководителя на парламентарната комисия по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи Хуан Агилар (социалисти и демократи, Испания). Текстът бе признат с 35 гласа " за ", 30 " срещу " и един въздържал се, предава Българска телеграфна агенция. 

В черновата на резолюцията се насочва апел за задълбочено следствие на известията, свързани със подозрения за корупция в нашата страна. Отчита се, че съгласно оценки на интернационалните организации положението на медиите у нас се утежнява и се множат похищенията против публицисти.

Предлага се Екологичен потенциал да изрази съпричастност с митингите в България. Посочва се, че правосъдната система в нашата страна не е задоволително самостоятелна и се означават рекомендациите на Съвета на Европа за повишение отчетността на основния прокурор. Изразява се угриженост от разискването на промени в изборните правила директно преди идващите избори.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР