Снимка PexelsДве съсловия - родителското и учителското се изправиха едни

...
Снимка PexelsДве съсловия - родителското и учителското се изправиха едни
Коментари Харесай

Учителите и родителите - едни срещу други за маските в час

Снимка Pexels

Две класи - родителското и учителското се изправиха едни против други на противоположни отзиви за носенето на маски в клас. Масова поддръжка измежду учителите и шефовете и отрицание измежду родителите и учениците среща концепцията за наложително носене на маски в час от 5 до 12 клас, демонстрира национално-представителна анкета, извършена в над 220 общини на страната, оповестява /.

Анкетата е извършена от две организации на учебните директори- Съюзът на работодателите в системата на националната култура и Сдружението на шефовете в междинното обучение.

Мнозинството от учителите и учебните шефове считат, че носенето на маски в клас за учениците от 5 до 12 клас би трябвало да бъде наложително и че това би направило учебната и външната среда по-безопасни, като на безусловно противоположна позиция по тематиката са родителите и учениците, демонстрират резултатите от анкетното изследване.

Според данните учителите, шефовете, родителите и учениците не утвърждават наложителното носене на маски измежду най-малките възпитаници от 1 до 4 клас. И в четирите групи интервюирани доминира настройката за носене на маски в регионите с най-голямо заразяване с Covid-19, като да вземем за пример София, Пловдив, Варна, Бургас, Търговище, както и наклонността за по-голямо утвърждение на тази мярка с повишаването на възрастта на учениците.

Във връзка с резултатите от анкетното изследване, психическата настройка измежду учителите и огромния брой Covid инфектирани измежду тях, двете организации на учебните шефове у нас- Съюзът на работодателите в системата на националната култура и Сдружението на шефовете в междинното обучение, предлагат носенето на маски да бъде наложително в клас за учениците от 5 до 12 клас. 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР