Снимка: ПетелЖелаещите да кандидатстват по мярката 60/40 фирми трябва да

...
Снимка: ПетелЖелаещите да кандидатстват по мярката 60/40 фирми трябва да
Коментари Харесай

Агенцията по заетостта напомни на кадидатстващи по мярката 60/40 да побързат с документите

Снимка: Петел

Желаещите да аплайват по мярката 60/40 компании би трябвало да побързат, подсети Агенцията по заетостта. От там разгласиха особено известие за тези, които желаят да получат средства за интервала преди 1 октомври 2020 година по втория дизайн на мярката.

От там прецизират, че работодателите, които желаят да получат средства за интервала преди 1.10.2020 година и дават отговор на изискванията на постановлението от 3 юли т.г. (втория дизайн на мярката 60/40) могат да подават заявление и изискваните към него документи до 17.00 ч. на 15.10.2020 година, предава Българска телеграфна агенция.

На към този момент утвърдените работодатели по втория дизайн на мярката 60/40 Агенцията по заетостта напомня, че изплащането на средствата се прави въз основа на показан настоящ лист на служащите и чиновниците за предишен месец и Писмо-декларация за месечно отчитане. Крайният период за подаване на тези документи е 30 октомври 2020 година.

Агенцията обръща внимание, че работодателите би трябвало да спазят избраните крайни периоди за кандидатстване (15.10.2020 г.) и за месечно отчитане (30.10.2020 г.), защото подадените след тези дати документи не подлежат на инспекция и оценка от комисиите в бюрата по труда.

Документите могат да се подават по електронен път посредством Системата за несъмнено електронно връчване /ССЕВ/, подписани с дипломиран електронен автограф /КЕП/, или посредством лицензиран пощенски оператор, а при неспособност за прилагане на тези два метода - посредством посещаване в бюрото по труда.

Независимо от метода на изпращане, документите се подават към Дирекцията " Бюро по труда ”, обслужваща територията по мястото на работа на служащите и чиновниците, или в бюрото по труда, където е утвърден работодателят.

Актуализираната Процедура за кандидатстване на работодатели по реда на Постановление на Министерски съвет 151/2020 година и друга подробна информация за кандидатстване и месечно отчитане на работодателите е оповестена на уеб страницата на Агенцията по заетостта, в рубриката " Изплащане на обезщетения за опазване на заетостта ”.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР