снимка Петел, архивЗастрахователна компания осъди Община Варна за автомобил, претърпял

...
снимка Петел, архивЗастрахователна компания осъди Община Варна за автомобил, претърпял
Коментари Харесай

След повече от година: Осъдиха Община Варна за спукана гума в дупка на Аспарухов мост


фотография " Петел ", списък

Застрахователна компания осъди Община Варна за автомобил, претърпял вреди след минаване през дупка в настилката на Аспарухов мост. Това демонстрира информация в постановените цивилен каузи в Районния съд в морската столица през март, оповестява Дарик.

Случаят е от 20 декември 2016 година Служебна „ Шкода ” попаднала в необозначена и необезопасена дупка при започване на моста в посока „ Аспарухово ”. Според изложение на очевидец по делото, колата предходна през внадка, в която имало стърчащи железа и това било повода за случая. Увредени били предната дясна гума и тасът. Колата имала застраховка „ Каско ” и по този начин разноските по премахване на вредите били поети от застрахователя.

В съответния случай е открито, че повредата по гумата на автомобила е в следствие от прекосяване през грапавина на пътното платно, отстраняването на която допуска осъществяване на настоящ ремонт, за която активност според цитираната наредба отговорност не носи Агенция " Пътна инфраструктура ".

Общинската администрация е наказана на първа инстанция да заплати 178 лв. на застрахователното сдружение и 610 лв. съдебно-деловодни разходи.

През март Община Варна бе наказана да заплати и за друга кола, претърпяла вреди поради улична дупка. Инцидентът е станал на 13 юни 2017 година на ул. ”Девня ”, покрай хотел „ Адамо ”. През необозначена и необезопасена дупка на пътното платно предходна лека кола „ Ауди ”. В резултат били повредени предна и задна лява гума и джантите.

Според пострадалия водач дупката била доста огромна, с приблизителна дълбочина 6-7 сантиметра. Пътният сектор не бил осветлен. Нямало и знаци, които да отбелязват, че има трудности на пътя.

Тъй като обвързване на Община Варна е да поддържа общинските пътища в изправно положение тъй че да обезпечават безвредно и комфортно придвижване, Районният съд постанови локалната власт да заплати 725 лв. на застрахователя, поел вредата, както и 590 лв. правосъдно деловодни разходи.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР