Снимка: Петел, архивВ Кърджали задържаха двама души по обвинение в

...
Снимка: Петел, архивВ Кърджали задържаха двама души по обвинение в
Коментари Харесай

В Кърджали задържаха двама души по обвинение в нелегално прекарване на мигранти

Снимка: Петел, списък

В Кърджали задържаха двама души по обвиняване в незаконно превозване на мигранти от Ирак и Афганистан през страната.

На 25 март към 4 часа покрай село Падало чиновници на Гранично полицейско ръководство – Крумовград спрели за инспекция два леки автомобила, ръководени от двама мъже – на 28 и 21 години.

В хода на подхванатата инспекция е открито, че в колите пътували 13 чужденци - мъже, на възраст от 18 до 31 година, без документи за идентичност.

Установено е, че 12 от тях са жители на Ирак и един - на Афганистан. Част от чужденците пътували в багажниците на колите.

Двамата водачи са арестувани за период от 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи, а непознатите жители са настанени в миграционен център.

Установено е, че имигрантите са минали в страната ни през зелената граница с Гърция до близко обитаемо място ги чакали двата автомобила.

Задачата на двамата водачи била да ги откарат до обитаемо място в Старозагорска област, а оттова непознатите жители да стигнат до граница на излаз от страната. Крайната им цел била страна в Западна Европа.

Под надзора на Районна прокуратура – Кърджали - Териториално поделение – Крумовград са осъществени процесуално-следствени дейности – разпити на очевидци, конфискувани са материални доказателства и други

Двамата българи са притегли като обвинени за това, че в съучастничество, за да набират за себе си имотна полза, незаконно са подпомагали чужденци да преминат през територията на страната в нарушаване на закона, като действието е осъществено посредством потребление на моторни транспортни средства и във връзка с повече от едно лице – закононарушение по член 281, алинея 2, т. 1 и т. 5, вр. алинея 1, вр. член 20, алинея 2 от Наказателния кодекс.

Разследването по случая продължава под наблюдението на прокуратурата.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР