Снимка: Петел, архивСтуденото време и сериозната зимна обстановка от днес

...
Снимка: Петел, архивСтуденото време и сериозната зимна обстановка от днес
Коментари Харесай

Сериозна зимна обстановка ни очаква в близките дни

Снимка: Петел, списък

Студеното време и сериозната зимна конюнктура от през днешния ден ще продължи и в идващите дни, предвиждат синоптиците.

Предупреждение за основни превалявания - и от дъжд, и от сняг, е оповестено през днешния ден към момента единствено в западната половина от страната, оповестява Българска национална телевизия. Във Враца към този момент паднаха 20 литра на кв. метър и натрупа съвсем 10 см сняг., в София - 7 см.

Валежите ще продължат през целия ден, като ще обзет съвсем цялата страна, като се изключи североизточните региони. Ще духа към момента сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат сред 2° и 9°.

Обстановката ще се усложни още през идващото денонощие - обилни превалявания и от сняг и от дъжд в страната. През нощта и в Северна България ще се образува снежна завивка, а в югоизточните региони, където ще вали дъжд ще има условия за поледици. Минималните температури ще са сред 0° и 5°.

През деня по високите полета на Западна България, в Предбалкана и планинските региони ще се натрупа още сняг. Снеговалежите ще продължат и в останалата част от страната. В Лудогорието и Добруджа, както и по старопланинските проходи, ще има виелици и навявания. На изток ще вали дъжд, в югоизточните региони и оптималните температури ще са към момента по-високи - до към 8 градуса, в останалата част от страната ще са сред 1° и 6.

В планините снеговалежите ще продължат. След обяд вятърът ще стартира да се ориентира от север-североизток и ще се усили.

С него ще нахлуе още леден въздух и ще има условия за виелици и навявания. Температури в курортите - към и малко под нулата.

Във вторник и сряда ще превалява към този момент по-слабо и на по-малко места. В четвъртък облачността ще намалее, при което утринните температури внезапно ще се намалят, само че денем ще стартира последователно стопляне, което ще продължи и в петък.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР