снимка: Петел, архивПрез 2018 г. общински инспектори във Варна са

...
снимка: Петел, архивПрез 2018 г. общински инспектори във Варна са
Коментари Харесай

Опазването на чистотата на Варна през миналата година: 2500 проверки, само 70 акта за нарушения

снимка: " Петел ", списък

През 2018 година общински инспектори във Варна са направили към 2 500 инспекции, главно свързани с чистотата на града, като част от тях са били с превантивна цел. Съставени са над 70 акта както на физически, по този начин и на юридически лица. Това беше обявено на съвещание на комисията „ Благоустройство и комунални действия “ към Общински съвет – Варна.

През тази година Варна ще разполага с 37,2 млн. лева за разчистване и поддържане на чистотата. Сумата е повишена спрямо в началото плануваните 30,5 млн. лв. с помощта на преходния излишък от преизпълнение на приходите от такса битови боклуци и от неизплатени разноски към края на декември 2018 година Остатъкът е в размер на 7,2 млн. лв. при планувани 1 млн. лева С част от средствата ще бъде закупена съвременна техника за разчистване на Морската градина.

Бюджетът за сметосъбиране и сметоизвозване е в размер на 10,15 млн. лв.. За неутрализиране, преработване и оползотворяване на битовите боклуци са планувани 14,4 млн. лева, а за разчистване и поддържане на чистотата на публичните места – 12,6 млн. лева

Друга тематика на днешното съвещание беше въвеждането на система за разделно събиране на дрехи и текстилни материали. Съветниците дадоха позитивно мнение за установяване на минимални условия и условия, с цел да бъде подписан контракт за образуване на сходна система за разделно събиране. Тя включва слагане на профилирани железни контейнери, които следва да са оптимално обезопасени от вандализъм и опити за изваждане на материали от тях. Финансирането на системата ще се реализира напълно за сметка на компанията, с която общината подписа контракт. Транспортирането на отпадъците ще се прави по график с транспортни средства на компанията.

Община Варна няма да има никакъв финансов ангажимент. Единственото й обвързване ще бъде да дефинира местата, на които да се разположат контейнерите за събиране на текстила.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР