Снимка: old.viaranews.comОкръжната прокуратура в Перник внесе обвинителен акт в Специализирания

...
Снимка: old.viaranews.comОкръжната прокуратура в Перник внесе обвинителен акт в Специализирания
Коментари Харесай

Дадоха на съд кмета и заместник-кмета на Радомир

Снимка: old.viaranews.com

Окръжната прокуратура в Перник внесе обвинителен акт в Специализирания углавен съд против кмета на Община Радомир Пламен Алексиев и неговият заместител Любка Димитрова, оповестява " Нова телевизия ".

Алексиев е упрекнат за това, че през 2015 година, в качеството си на кмет, се е разпоредил с бюджетни средства в размер на близо 40 000 лв. в нарушаване на Закона за обществените финанси. Парите са били целева дотация за финансови разноски, предопределена за създаване и  основен ремонт на общински пътища. Те обаче не отиват по предопределение, а за ремонт на общински улици в Радомир.

„ От действието са настъпили нездравословни последствия за страната, изразяващи се в неремонтиране на пътищата Радомир - хижа “Орлите “ и Радомир - село Друган, както и основаване на настройка за  недоверие на  гражданите към страната и функционалностите на финансовите й системи ”, споделят от държавното обвиняване.

Заместник-кметът Любка Димитрова е упрекната в сформиране на формален документ с погрешно наличие - протокол за определяне завършването и за възнаграждение на строителни и монтажни работи. В него е записано, че са осъществени такива действия по ремонта на пътя Радомир - Друган на стойност 20 900 лв.. Реалната стойност на работата обаче била 1064.89 лв., настояват от прокуратурата.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР