Снимка: Novini.bgМиналата седмица, в резултат на действията на Специализираната прокуратура

...
Снимка: Novini.bgМиналата седмица, в резултат на действията на Специализираната прокуратура
Коментари Харесай

Разбиха наркобанда, продавала по 50 кг хероин, кокаин и екстази

Снимка: Novini.bg

Миналата седмица, вследствие на дейностите на Специализираната прокуратура и ГДБОП, бе обезвредена незаконна група за произвеждане и разпространяване на опиати, която е работила на територията на цялата страна, написа Novini.bg.

Това разгласи на ексклузивен брифинг ръководителят на Специализираната наказателна прокуратура Димитър Петров. " Ако си спомняте, преди година в София бяха популяризирани листовки, на които пишеше " Те тровят вашите деца " и имаше фотоси на на лицата на наркоразпространители. Хората от тези фотоси са взели участие във въпросната разрушена група. Към момента има 32-ма обвинени. Седем са " арестувани под стража ", а огромна част за оповестени за търсене с европейска заповед за арест ", сподели още Петров.

" Трима са ръководителите на групата, само че все още няма да загатвам техните имена ", добави от своя страна наблюдаващият прокурор по делото Красимир Тренчев. " Престъпната група е работила в три посоки. Първото е било продажбата на опиати на едро, като тук приказваме за количества от по 50 кг и повече. Продавали са хероин, кокаин, екстази, коноп. Второто направление е било дилърската мрежа построена от тях. Третото направление е продажбата на опиати в нощни заведения и паркове. Работили са на територията на цялата страна. Някои от участниците в групата са се включвали непринудено, а други са били принуждавани принудително - имало е закани, физическа разпра. Групата е функционирала от към 4-5 години, а по нея работим от 2 години и половина. Групата е била надълбоко тайна. Дилърите на най-ниско равнище в никакъв случай не са се срещали с ръководителите. С европейска заповед за търсене са оповестени към 25 индивида ", разгласи прокурор Тренчев.

" Работим интензивно по инспекцията на БАБХ. Изискваме документи, когато приключим ще получите информация ", отговори на журналистически въпрос в края Димитър Петров.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР