Снимка Нова твПокрай началото на българското председателство на ЕС, отново

...
Снимка Нова твПокрай началото на българското председателство на ЕС, отново
Коментари Харесай

Какво ще се промени, когато България въведе еврото?

Снимка Нова тв
Покрай началото на българското председателство на Европейски Съюз, още веднъж се заприказва за желанията на нашата страна да подаде документи за влизане в " чакалнята на Еврозоната " - ERM2.
„ При въвеждане на еврото, българските жители и българският бизнес ще имат опция да получават по-евтини заеми ”, разяснява в студиото на „ Здравей, България ” на Нова тв евродепутатът от „ Обединени патриоти ” Ангел Джамбазки.

„ Рискът на страната ще бъде по-нисък и банките ще може да се акредитират на по-ниски лихви. Ние обаче би трябвало да останем най-малко 2 години в механизма ERM2, само че можем да решим да бъдат и три години ”, съобщи и евродепутатът от ГЕРБ Андрей Ковачев.

„ Влизането в Еврозоната ще даде огромна опция и еластичност на дребните и междинните предприятия в България и това ще ги направи по-конкурентоспособни. Те ще могат да разполагат с заеми на по-добри условия ”, счита евродепутатът от Движение за права и свободи Илхан Кючук.

Тримата евродепутати разясниха и редица други тематики, свързани с европейското участие на България, в това число и тематиката за това какво би трябвало да бъде развиването на връзките сред Европейски Съюз и Турция.

„ Ние сме съседи с Република Турция. Наш народен интерес и да имаме положителни връзки с Република Турция по повод както на сигурността, по този начин и на стопанската система и енергетиката. За нас е значимо да има топене на взаимоотношенията сред Европейски Съюз и Турция ”, счита Андрей Ковачев.

„ Турция не е европейска страна, няма да стане европейска страна и няма да стане член на Европейски Съюз, не би трябвало да се лъжем. С Турция би трябвало да имаме по-специални връзки, поради нейното геополитическо място. Фактът, че турският президент употребява опита за прелом да наложи една извънредно тежка тирания в страната си, да арестува публицисти и да уволнява учители, би трябвало да тормози хората в Брюксел ”, счита Ангел Джамбазки.

„ Проблемът е голям и той тежи с цялостна мощ върху раменете на премиера Бойко Борисов. Ако той желае да има сполучливо председателство, час по-скоро би трябвало да преформатира властта и да се освободи от тежкия воденичен камък, наименуван „ краен шовинизъм ”, разяснява Илхан Кючук
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР