Снимка Нова твНачалникът на кабинета на премиера Румяна Бъчварова заяви

...
Снимка Нова твНачалникът на кабинета на премиера Румяна Бъчварова заяви
Коментари Харесай

Бъчварова обяви напрежението между ГЕРБ и патриотите за туширано

Снимка Нова тв
Началникът на кабинета на премиера Румяна Бъчварова съобщи пред Нова тв, че отстъпването от подписването на Истанбулската спогодба е за да се стигне до „ процедури, които да доведат до единодушие и общо схващане по същността ” на въпросния документ.

„ В процедурата на разбирането изгубихме смисъла на извънредно значима тематика за цялото ни общество ”, съобщи тя.

Тя акцентира, че 47 страни – „ европейски, модерни и развити ” са утвърдили конвенцията и „ България има всички учредения ”, да се причисли към тях. Според нея българското общество е било подведено от „ неверна интерпретация на някои детайли ” от текста на конвенцията.

„ Не оценихме, че могат да се позволен спекулации, с които по-късно да се борим ”, съобщи тя. Тя счита, че е належащо време, с цел да се изясни какво предлага конвенцията.

„ Мисля, че има позитивен резултат и той е, че алената лампа за домашното принуждение свети в съзнанието на доста хора ”, сподели Бъчварова.

„ Няма цялостни гаранции и аз не одобрявам този мотив ”, сподели тя за тези, които настояват, че не се знае какъв е резултатът от конвенцията в други страни.

За връзките в обединението, изключително на фона на разногласията към конвенцията, Бъчварова съобщи, че има „ разговор ” и се „ почита мнението на останалите ”. Тя добави, че държавното управление незабавно се е разграничило от изявленията на Валери Симеонов за зелената евродепутатка Ска Келер.

Дискредитират ли ни изявления като това на вицепремиера Симеонов или пък отхвърли от утвърждението на Истанбулската спогодба? Според Румяна Бъчварова в Европа има огромна „ доброжелателност ” към нас, само че „ при всички случаи това се взима под внимание, само че не е спънка или изискване за предумишлено отношение ”. Тя акцентира, че във всяка европейска страна има комплицирани политически конфигурации.

„ Нашите патриоти са показани в Екологичен потенциал и там има други техни сътрудници, които поддържат тази политическа линия ”.

Тя сподели, че счита позицията на премиера Борисов за митингите към Пирин за „ доста почтена и открита ”.

„ Сегашното държавно управление в лицето на министъра, вицепремиера и изключително премиера, се пробва да откри най-правилното решение ”, сподели тя.

„ Става въпрос за една група в обществото, която няма парламентарно посланичество и митингите за опция да изрази своята позиция ”, сподели тя за митингите на еколозите за Пирин.

Относно разногласието с Българска социалистическа партия за Луков марш, тя сподели, че формалната позиция на ГЕРБ е, че мероприятието не би трябвало да се организира, поради възгледите, които се показват посредством него.

„ Много се притеснявам, че се връщаме към една тематика, която изглеждаше затворена за нашето общество – оценката на събитията към 1944 година и Народния съд ”, съобщи тя.

„ Реферирайки към събитията от този интервал на историята и вкарвайки ги в ежедневната политическа борба, се връщаме доста обратно и представяме по неправилен и променен метод тази тематика пред по-младото потомство ”, сподели Бъчварова. С тази декларация Българска социалистическа партия са върнали доста обратно партията си, сподели Бъчварова. Тя акцентира, че е безусловно погрешно, че ГЕРБ толерират провеждането на мероприятия като Луков марш.

„ Категорично го осъждаме, само че това е демонстрация на група жители, която е в режим, който недопуска да бъде неразрешена изрично ”, сподели тя за марша.

„ Не можем да оставяме черна дупка на картата на Европа ”, съобщи Бъчварова за европейската интеграция на Западните Балкани. Тя сподели, че всички в Европа са припознали този български приоритет като извънредно значим.

Тя напомни, че Жан-Клод Юнкер е предложил да приключи обиколката си на Западните Балкани в София, където да даде резюме на резултатите от нея.

„ Изключително добър образец за това по какъв начин Европа може да помогне, по какъв начин работи и по какъв начин се работи в напълно съответен и действен порядък ”, сподели Бъчварова и добави, че това е жанр, който българското европредседателство е наложило.

„ Има въпроси с Турция, която е в ход на процеса на подготовка на своето европейско участие, които би трябвало да се изяснят сред европейските институции, държавите-членки и Турция ”, сподели тя. Срещата няма да взема решение двустранни връзки съобщи Бъчварова.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР