Снимка NASAСлед 10 години астероид, наречен Апофис, с диаметър 340

...
Снимка NASAСлед 10 години астероид, наречен Апофис, с диаметър 340
Коментари Харесай

Астероид ще премине толкова близо до Земята, че ще можем да го видим

Снимка NASA

След 10 години метеорит, наименуван Апофис, с диаметър 340 метра, ще се приближи на 31 000 километра от Земята, съобщи БГНЕС.

Въпреки, че учените са сигурни, че метеоритът няма да удари Земята, хората към този момент са почнали да се тревожат, защото предстоящата дата на прекосяване на метеорита е 13 април 2029 година, което е петък 13-ти.

Ученият Ричард Бинзел сподели, че няма метод метеоритът да удари Земята, само че ще даде големи данни и ще помогне на учените да разработят защитни ограничения, които могат да бъдат подхванати, в случай че нашата планета бъде застрашена от метеорит в бъдеще.

Космическото тяло ще навлезе в атмосферата на Земята над Индийския океан и ще се насочи към африканския континент. След като премине Атлантическия океан и Америка, метеоритът ще напусне атмосферата над Тихия океан. Тъй като се предвижда, че метеоритът ще премине много близо, най-малко 2 милиарда души ще могат да го следят с невъоръжено око.  

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР