Снимка на фотографа Го Накамура от Гети разплака социалните мрежи

...
Снимка на фотографа Го Накамура от Гети разплака социалните мрежи
Коментари Харесай

Снимка на лекар, прегърнал старец в Covid отделение, разплака мрежата

Снимка на фотографа Го Накамура от " Гети " разплака обществените мрежи и сподели образно по какъв начин наподобяват празниците за пациентите и лекарите в Коронавирус отделения по целия свят.

На фотографията виждаме възрастен мъж, пациент с ковид, който плаче и е прегърнат от доктор в защитно облекло. Трогателният миг беше запечатан в американския Ден на благодарността - празник, който обичайно се свързва със фамилни събирания.

Лекарят на фотографията доктор Джоузеф Варън от Хюстън, Тексас, описа за тъжният миг. " Подготвях се да вляза в моето Коронавирус поделение, когато видях този възрастен мъж. Той беше станал от леглото си и се опитваше да излезе от стаята. Мъжът плачеше ", описа Варън пред Си Ен Ен.

Лекарят се доближил към него и го попитал за какво плаче. " Отговори, че желал да бъде със брачната половинка си. И аз просто го прегърнах. И аз бях печален в този ден ", споделя Варън.

Той споделя, че е извънредно мъчно да изградиш пълноценна връзка с пациентите си по време на пандемията и това плаши доста от тях: " Представете си, намирате се в стая, в която лекарите влизат единствено със скафандри. Не си поддържате връзка с други хора персонално, единствено по телефона и то в случай че имате шанс. "

За възрастните хора е изключително мъчно. Повечето са извънредно самотни, усещат се изолирани, споделя Варън.

След Деня на благодарността имало един пациент, който се опитал да се промъкне през прозореца: " Те са изолирани до степен, в която желаят да изоставен. Това е доста тъжно ".

Лекарят споделя още, че възрастният мъж от фотографията се е справил доста добре с вируса и може да бъде изписан от болничното заведение през уикенда.

" Имаме толкоз доста пациенти, че от време на време не можем всички да се прегърнем, да се хванем за ръце или най-малко да се опитаме да бъдем хора ", споделя още Уорън, който навършва 256 поредни дни работа в понеделник.

Медикът споделя и своето " отчаяние " от неспазването на главните хигиенични ограничения за попречване на разпространяването на вируса: потреблението на маски, отдалеченост и измиване на ръцете.

" Хората вършат всичко неправилно: вървят по питейни заведения, заведения за хранене, търговски центрове, това е полуда ", споделя той.

През ноември Тексас стана първият щат, надхвърлил един милион случаи на позитивен коронен вирус от началото на епидемията, натрупвайки повече от 21 800 смъртни случая.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР