снимка Live.Varna.bgДелегация от Варна, водена от кмета Иван Портних и

...
снимка Live.Varna.bgДелегация от Варна, водена от кмета Иван Портних и
Коментари Харесай

Кметът на Варна Иван Портних летя до Израел, ето каква беше целта му

фотография Live.Varna.bg

Делегация от Варна, водена от кмета Иван Портних и почетния консул на Израел в България проф. Красимир Методиев, бе на посещаване в Хайфа, Държавата Израел. Визитата бе проведена от проф. Методиев , а в програмата на място се включи и посланикът на България в Израел Н. Пр. Димитър Михайлов. 

По време на визитата бяха извършени срещи с кмета на Хайфа Йона Йахав и неговия екип, с управлението на локалния университет, с представители на Икономическата зона в Хайфа и управлението на болница Рамбам.

По време на всички диалози бяха разисквани дългогодишните дейни контакти сред Варна и Хайфа в региона на медицината, образованието, науката, контратероризма, високите технологии, в които Хайфа има огромен опит и изключителни достижения, както и дейния културен продан с осъществяване на изложения и концерти във Варна, спортни срещи, взаимни семинари, уоркшопове.

Обсъдени бяха и опциите за по-активно съдействие и работа по нови взаимни планове, като бе посочена нуждата от съставяне на двустранни работни групи като стъпка за съглашение за бъдещи взаимни планове сред Варна и Хайфа. Положителна оценка бе дадена на осъществените стратегии сред университета на Хайфа, университетската болница Рамбам и Медицинския университет във Варна.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР