Снимка Канал 3Срещу кмета на община Септември Марин Рачев ще

...
Снимка Канал 3Срещу кмета на община Септември Марин Рачев ще
Коментари Харесай

Две обвинения за кмета на Септември Марин Рачев

Снимка Канал 3

Срещу кмета на община Септември Марин Рачев ще бъдат повдигнати 2 обвинявания, заяви на конференция в Общината представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова, заяви Канал 3.

 

Арнаудова посочи, че първото обвиняване е за умишлена занемареност по член 219, алинея 3 от Наказателния кодекс. Тя изясни, че става дума за 7 покупко-продажби, при които са подписани контракти по реда на Закона за публичните поръчки от месец март 2016г. до месец март 2017г. Кметът Марин Рачев не е упражнил задоволителен надзор върху длъжностно лице, което е правило строително-монтажни работи. Тези действия са осъществени некачествено или ненапълно от сдружение, притежател на което е родственик на кмета. Изписвани са средства за поправки на улици както в град Септември, по този начин и в село Семчиново, като са нанесени вреди за към 100 хиляди лв..

Второто обвиняване е за подписване на неизгодна договорка през март 2017 година, когато кметът е закупил от сдружение парцел, който преди този момент е употребил (преди да бъде кмет), на стойност, надвишаваща със 100 хиляди лв. цената на парцела. Румяна Арнаудова разясни, че на следващия ден Специализираната прокуратура ще му повдигне публично обвиняванията. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР