Снимка: Канал 3Върховната административна прокуратура не е открила основание за

...
Снимка: Канал 3Върховната административна прокуратура не е открила основание за
Коментари Харесай

Прокуратурата: Нямаме основание да се намесим в концесията на летище София

Снимка: " Канал 3 "

Върховната административна прокуратура не е разкрила съображение за намесата й по реда на надзора за правда по отношение на откритата процедура за установяване на концесионер и възлагане на концесия за строителство на Обект " Гражданско летище за публично прилагане - София ", осведомиха от прокуратурата, представени от " Канал 3 ".

На 10 октомври Българска социалистическа партия внесе сигнал до държавното обвиняване с искане за инспекция и анулация на решението на Министерски съвет за започване на процедура за отдаване на летище София на концесия. Както и на решения на министъра на превоза, осведомителните технологии и известията, свръзани с това.

Прокуратурата прецизира още, че съгласно Закона за концесиите не подлежат на обжалване решенията по този закон, признати от Министерски съвет.

Също по този начин, че решениета по Закона за концесиите на министъра на превоза, осведомителните технологии и известията могат да се оспорват пред Комисия за защита на конкуренцията в 10-дневен период, а това не е направено и този период е изминал за съответните две решения от 5 юли и от 6 октомври.

От прокуратурата допълват, че по последното решение на министъра преписките, изискани от министерството са пристигнали на 19 октомври във ВАП, три дни след приключването на законовия десетдневен период.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР