СНИМКА: ИВАН ДЕЛЧЕВ, в. СтрумаБейзболистите от националния отбор на България

...
СНИМКА: ИВАН ДЕЛЧЕВ, в. СтрумаБейзболистите от националния отбор на България
Коментари Харесай

Лъвовете най-сетне се разписаха, но вече гледат към Дивизия С

СНИМКА: ИВАН ДЕЛЧЕВ, в. " Струма "

Бейзболистите от националния тим на България означиха първите си точки на европейското състезание в Благоевград, само че позволиха четвърта поредна загуба и към този момент нямат и научен късмет да запазят мястото си в Дивизия Б. Днес селекцията ни отстъпи с 2:7 пред отбора на Сърбия и сигурно ще приключи на последно място в 6-странния шампионат на ст. " Портър Фийлд " в парка Бачиново.

Резултатът след 6 ининга беше 6:0 в интерес на западните ни съседи, употребяващи състав с шестима американци със сръбско родословие. След 0:21 против Русия, 0:5 против Ирландия и 0:8 против Израел " лъвовете " най-накрая прекъснаха потискащата поредност от 29 ининга без точка в 7-ия. Панайот Жълтов влезе на база с индивидуален шлагер против Адам Панайотович (W 2-0), напредна до втора с филдърс чойс и се прибра при RBI-сингъл на Стефан Бешков.

В 8-ия нашите се разписаха за повторно посредством Димитър Насъпов, който удари индивидуален шлагер, бе избутан на втора със сингъл на Евгений Черноземски, стигна до трета при уайлд пич и най-после се възползва от навън по земя на Мартин Андонов, с цел да приключи обиколката си. Междувременно противникът бе вкарал седма точка в затварянето на 7-ия ининг против българския запалител Панайот Жълтов (L 0-1), останал на възвишението цялостен мач.

Кулминацията в предпоследния ден от груповата фаза на Евро '19 беше конфликтът сред любимците за присъединяване в съботния край Израел и Русия. Еврейският тим се наложи по извънредно трагичен метод с 13:12 за 10 ининга и си подсигурява място в последния мач, запазвайки съвършения си баланс (4-0). Сега " сборная " (3-1) се нуждае от наложителна победа в утрешния си дуел със Сърбия (2-2), в противоположен случай рискува отпадане от битката за втората позиция.

В прощалния си мач с второто равнище на европейския бейзбол България (0-4) ще се изправи против Гърция (2-2), чийто тим към момента таи вяра за тройна въртележка с руснаците и сърбите. Освен нас без късмет за край към този момент е и отборът на Ирландия (1-3), който обаче има обезпечено най-малко предпоследно място поради успеха си в директния мач с " трикольорите ".

От идната година България ще играе в Дивизия С на европейското състезание, което ще бъде казус в историята на американската игра у нас. От основаването на мъжкия народен тим за Евро ’94 в Любляна (Слвн) страната ни постоянно е била част от Дивизия Б.

ЕВРО 2019, ДИВИЗИЯ Б
Група 2, Благоевград

Сърбия - България 7:2
ст. " Портър Фийлд "
1 2
3
4
5
6
7
8
9
R
H
E
БЪЛГАРИЯ
0
0
0
0
0
0
1
1
0
2
12
2
СЪРБИЯ
0
3
1
2
0
0
1
0
Х
7
9
0



КЛАСИРАНЕ

П
З
Коеф.
1.
Израел 4
0
1.000
2.
Русия 3 1.750
3.
Гърция 2
2
.500
4.
Сърбия
2
2
.500
5.
Ирландия 1
3
.250
6. България 0 4.000
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР