Снимка Интернет архивРуският зам.-министър на отбраната Юрий Борисов съобщи, че

...
Снимка Интернет архивРуският зам.-министър на отбраната Юрий Борисов съобщи, че
Коментари Харесай

Десет изтребителя МиГ-31 с ракети „Кинжал“ са вече на бойно дежурство в Русия

Снимка Интернет списък
Руският зам.-министър на защитата Юрий Борисов заяви, че 10 изтребителя-прехващачи МиГ-31 с хиперзвукови ракети „ Кинжал “ за превъзмогване на противоракетна защита са към този момент застъпили опитно-бойно дежурство и са подготвени за приложимост, предава EADaily, представен от Агенция Фокус.
„ МиГ-31 – носителят е самолетът, който е най-добре пригоден да изстреля тази ракета на нужната височина. Днес 10 самолета стоят на опитно-бойно дежурство и са подготвени да бъдат употребявани съгласно обстановката “, съобщи Борисов. Известно е, че изтребителите с ракетен комплекс „ Кинжал “ ще вземат участие на парада на 9 май в Москва.
За първи път за този вид оръжие заяви на 1 март президентът на Русия Владимир Путин. По време на тирада пред Федералното заседание той показа най-новите типове съветско въоръжение, което няма аналог по света.
Малкият ракетен транспортен съд „ Уракан “, който е първият в серията „ Каракут “ стартира фабричен тествания на Ладожкото езеро, предава още EADaily. „ Във водата се намира първият транспортен съд от плана 22800 „ Ураган “, който ще стартира ходови тествания в акваторията на Ладожкото езеро на 15 май “, заяви началникът на ръководството по корабостроене на ВМФ на Русия контраадмирал Владимир Тряпичников.
На въоръжение в кораба влиза високоточно ракетно оръжие, актуален артилерийски комплекс и силови установки съветско произвеждане.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР