Снимка: Георги Ангелов/FacebookЦената на природния газ другата седмица – в

...
Снимка: Георги Ангелов/FacebookЦената на природния газ другата седмица – в
Коментари Харесай

Георги Ангелов: Цената на газа другата седмица ще спадне наполовина спрямо цената през септември

Снимка: Георги Ангелов/FacebookЦената на природния газ другата седмица – в края на месеца, безусловно ще спадне на половина, по отношение на цената през септември, когато газовата връзка с Гърция не беше влезнала в действие. Вече усещаме резултата от това, че когато има различни газови доставки и конкуренция, цените са доста по-изгодни.
Това сподели в изявление за ДЕБАТИ.БГ икономистът Георги Ангелов.
„ Преди години имаше антитръстово дело против „ Газпром “ (б.р. началото беше през 2012 г.), което отслаби пазарния монопол на „ Газпром “ и разреши всички планове за различни доставки да стартират да се случват, в това число и газопровода от Азербайджан до Гърция, Италия и България. Антитръстовото дело на Европейски Съюз против „ Газпром “ отслаби хватката на „ Газпром “ върху нашите страни, което разреши да се осъществят планове.Сега се оказва, че те са доста потребни, макар че в предишното старите газовици бяха скептични, твърдяха, че няма смисъл от газовата връзка, от газопроводите, от азерски газ. Благодарение на това, че Европейски Съюз подпомагаше и финансово, и морално, и по всевъзможен метод тези планове – в това число със завеждането на антитръстово дело, тези планове, от които България бере плодовете, се случиха “, сподели още той.
За европейската енергийна взаимност, за резултата от възможен таван на цените на газа за България, както и за цените на енергийните запаси в близкото бъдеще – четете цялото изявление на следващия ден на ДЕБАТИ.БГ…
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР