Снимка: Генеральний штаб ЗСУ/FacebookОбобщаваме по-важните събития, свързани с войната в

...
Снимка: Генеральний штаб ЗСУ/FacebookОбобщаваме по-важните събития, свързани с войната в
Коментари Харесай

Продължават атаките и боевете в източна Украйна. Русия и Беларус разшириха съвместните си военни учения

Снимка: Генеральний штаб ЗСУ/Facebook
Обобщаваме по-важните събития, свързани с войната в Украйна през последното денонощие.

Украинските сили отблъскват непрекъснатите офанзиви против Бахмут в региона на Източен Донбас и държат позициите си в близкия Соледар при сложни условия, заяви Володимир Зеленски. Украинският президент сподели във видео обръщението си: „ Бахмут се държи все пак. И макар че по-голямата част от града е унищожена от съветските удари, нашите бойци отблъскват непрекъснатите съветски опити за нахлуване. Соледар се държи, макар че има още по-големи опустошения и нещата са доста сложни. ”

Най-малко двама души са били убити по време на боевете в Източна Украйна, оповестиха публични лица. Губернаторът на Донецк Павло Кириленко сподели, че един човек е бил погубен при удари против Бахмут, а осем други в района са били ранени, съобщи Асошиейтед прес. Кириленко също сподели за ракетни офанзиви на Краматорск и Константиновка.

Русия твърди, че е умъртвила повече от 600 украински бойци при „ ответен удар “ в източния град Краматорск, само че въоръжените сили на Украйна отхвърлиха изказванието. Кметът на града, покрай фронтовия град Бахмут, сподели, че не е имало смъртни случаи от стачки през уикенда. Свидетел сподели пред Ройтерс, че постройките са били развалени, само че не са разрушени и няма явни признаци за жертви, по тази причина съветското изказване наподобява съмнително.

Един човек е бил погубен при офанзивата против електроцентралата в Старобешеве в Нови Свит, заяви съветската държавна осведомителна организация ТАСС в неделя. Топлоелектрическата централа е една от двете в украинската Донецка област, следена от съветските сили. Тя бе развалена при ракетна офанзива от украинската войска, настояват московски чиновници.

Зеленски осъди неуспехът на Русия да съблюдава 36-часовото помирение, което самата тя разгласи за Коледа, като стартира офанзиви против украински градове.

Русия и Беларус разшириха взаимните си военни учения в Беларус, сподели в неделя телевизионният канал за защита на страната, откакто набъбна загрижеността, че Москва оказва напън върху най-близкия си съдружник да се причисли към войната в Украйна. Двете страни прибавиха към ученията оръжия, бойци и профилирано съоръжение, съобщи Ройтерс.

Високопоставени политици в Обединеното кралство поддържаха настояванията за специфичен арбитражен съд, който да проверява Русия за „ закононарушение на експанзия “ против Украйна. Този ход цели да покаже на Владимир Путин и неговите генерали, че ще бъдат подведени под отговорност.

Руското държавно управление разшири поддръжката си за законодателна корекция, която ще класифицира карти, които оспорват формалната „ териториална целокупност “ на страната, като наказуеми екстремистки материали, заяви Ройтерс в неделя на държавната осведомителна организация ТАСС.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР