Снимка: Gage Skidmore, УикипедияКандидатът на демократите за президент Джо Байдън

...
Снимка: Gage Skidmore, УикипедияКандидатът на демократите за президент Джо Байдън
Коментари Харесай

Байдън запазва преднината си пред Тръмп в социологическите проучвания

Снимка: Gage Skidmore, Уикипедия

Кандидатът на демократите за президент Джо Байдън продължава да държи преднината си пред президента Доналд Тръмп в социологическите изследвания два месеца преди вота. Изглежда конгресите на Демократическата и Републиканската партия не са съумели да дадат осезателен подтик в представянето на претендентите си, демонстрират последните допитвания, предава investor.bg.

Заради коронавирусната пандемия и двете мероприятия от август бяха значително виртуални и конкуренцията остава най-вече там, където бе и преди три седмици, като Байдън резервира стабилната си преднина, показва Bloomberg.

Според две социологически изследвания, оповестени по-рано през седмицата, някогашният вицепрезидент води пред сегашния държавен глава със надлежно 10 и 8 процентни пункта.

Според изследването на университета „ Куинипек “ разликата в интерес на Байдън е 52% на 42%. То е извършено в интервала 28-31 август, откакто конгресите и на двете водещи партии бяха приключили. Това е първото проучване на публичните настройки на университета за изборите, тъй че няма база за съпоставяне.

Проучването на CNN измежду записаните гласоподаватели от 28 август до 1 септември пък дава поддръжка за Байдън с 51% на 43% за Тръмп. Стойностите са сходни с тези от допитването преди конгресите.

Според изследване на Grinnell College Байдън също води на Тръмп с 8 процентни пункта

Ситуацията наподобява в интерес на някогашния вицепрезидент даже в анкетите на Fox News, съгласно които той води в три щата, които се считат за изключително значими за преизбирането на Доналд Тръмп. В Аризона демократът води с 49% на 40%, в Северна каролина с 50% на 46%, а в Уисконсин с 50% на 42%. И в трите допитвания представянето на Байдън е мощно подкрепено от утвърждението на дамите гласоподаватели и тези от покрайнините.

В същото време съгласно допитване на университета „ Монмаут “ Тръмп води в Пенсилвания – основен щат, който дружно с Уисконсин и Мичиган, му оказа помощ да завоюва против Хилари Клинтън през 2016 година

Байдън, който е роден в Пенсилвания, сега води пред Тръмп с 4 процентни пункта в щата измежду записаните гласоподаватели, само че измежду евентуалните такива той изостава от 13-те процентни пункта преднина, които имаше преди шест седмици.

Демократите използваха четирите дни на конгреса си, с цел да показват сегашния президент като неприятен водач, който разделя нацията и не е успал да я отбрани от коронавирусната пандемия. От своя страна Тръмп и републиканците сложиха мощен акцент върху облика на Байдън като коренен социалист, чието ръководство единствено ще разпали митингите и неустойчивостта в страната.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР