Снимка: Флагман18-годишният Алекс Димов остава в ареста, постанови току-що състав

...
Снимка: Флагман18-годишният Алекс Димов остава в ареста, постанови току-що състав
Коментари Харесай

Алекс се разкая за кървавата касапница в Карнобат, но дори и Марин Марковски не успя да го спаси

Снимка: Флагман

18-годишният Алекс Димов остава в ареста, постанови преди малко състав на Апелативния съд в Бургас, който удостовери взетата на първа инстанция мярка за неотклонение. За днешното правосъдно съвещание Алекс Димов бе представляван от двама юристи – Красимир Кацарски, който го защитаваше на първа инстанция и най-хубавият български юрист Марин Марковски, който не е по джоба на всекиго, оповестява " Флагман ". 
``
реклама

Първият застъпи тезата, че колата на Алекс, с която е предизвикал злополуката въобще не била нова, а на 18 години. Според Кацарски прокуратурата се опитвала да показа клиента му като човек, който кара богата кола и нарушава закона.

Марин Марковски бе още по-категоричен в пледоарията си: " Клиентът ми не е желал да провокира тази злополука. Недопустимо е да го представяме като богаташа, който гази хората със скъпи коли. Защитавал съм свещеници, хирурзи, даже детска учителка, попаднали в сходна обстановка. Те, както и Алекс, са жертви на събитията ”, сподели Марковски.

Според него налице били задоволителни съображение, с цел да се твърди, че Алекс е предизвикал злополуката по несъобразителност, с което загатна, че ще се пледира за смяна на обвиняването - в по-леко.

Адвокат Марковски загатна и каква ще е защитната линия и ще се чака психиатричната експертиза, автотехническата и тази за положението на пътя, които можели да трансформират радикално събитията, счита юристът.  „ Не одобрявам доводите на първоинстанционния съд и прокуратурата, че надали не ще се качи зад кормилото щом бъде освободен. Той, тази брошура не желае да я види, евентуално най-малко пет години няма да намерения да кара кола ”, добави той.

Марковски нападна и друга теза на прокуратурата – че Алекс пътувал в чужбина и това е дава учредения да се сметне, че може да се укрие. Според него клиентът му не е нарушил закона с това, че е пътувал отвън страната. Прокуратурата щяла да има съображение да  упорства за непрекъснатия му арест бил, в случай че вероятно се укрива от правораздаването, а казусът не бил подобен, тъй като той е съдействал на проверяващите и е показал явен адрес, където може да бъде открит.

Според прокуратурата обаче Алекс може да избяга, тъй като няма непрекъснат адрес и работа, а родителите му от години са в чужбина. Държавният обвинител Красимира Кателиева счита, че той може да наруши закона още веднъж, в случай че бъде освободен и пледира да остане зад решетките.

Днес Алекс проговори, разкая се и прикани за по-лека мярка, само че думите, които сподели в зала като че ли бяха заучени реплики.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР